Aubas kontrakt terminert

Av: Joakim Rødven 02.02.22

En beholdt hemmelighet, men Pierre-Emerick Aubameyangs tid i Arsenal er omsider over.

Det har vært rapportert og meldt om i dagesvis, men først sent tirsdag kveld annonserte Arsenal at både klubben og tidligere kaptein Pierre-Emerick Aubameyang har valgt å skilles.

Den gabonske landslagsspilleren hadde i utgangspunktet kontrakt ut neste sesong, men partene har blitt enige om å terminere kontrakten allerede nå. 

Ifølge rapportene skal Aubameyangs neste stoppested bli Barcelona, selv om dette ikke er bekreftet av klubben selv ennå.

Det betyr at den 32 år gamle spissen endte med 92 mål på 163 kamper for Arsenal. Siste kamp forble mot Everton 6. desember 2021, en kamp han kom inn som innbytter de siste fem minuttene.

Aubameyang ble Arsenal daværende rekordsignering da han ankom fra Borussia Dortmund for så å si nøyaktig fire år siden, og ble umiddelbart en hit på Emirates. 

Men oppholdet i Nord-London var ikke bare en opptur. Til tross for delt Golden Boot i 2018/19 og FA-cuptriumf i 2020, har de siste to sesongene i Arsenal vært en real nedtur for den 1.87 meter høye spissen.

Sviktende form foran mål, svake prestasjoner og disiplinære utfordringer utenfor banen, ble det omsider nok for Mikel Arteta. Etter å ha blitt strippet for kapteinsbindet mistet han også plassen på laget, før han ble bedt om å trene aleine. 

Vi ønsker Aubameyang lykke til videre i karrieren, og takker ham for bidraget hans i Arsenal-drakten.