Denne sommeren har Arsenal vært tidlig ute med å sikre seg de viktigste brikkene, noe vi tidligere sesonger har måttet vente langt ut på sommeren for å få avklart.

Spesielt Gabriel Jesus har vært i storform i sesongoppkjøringen. Forståelig var det derfor store forventninger knytt til brasilianeren i første seriekamp på Selhurst Park.

Også spennende var det å se at William Saliba, som har vært på utlån de siste to årene, fikk sin aller første kamp for Arsenal. Franskmannen var også flankert av Oleksandr Zinchenko som fikk en startplass på venstrebacken.

De tre debutantene, sammen med de åtte andre ute på gressmatten, virket å være en særdeles tent i serieåpningen og ga absolutt full pinne i innledningen.

De første 10-15 minuttene var det knapt annet enn Arsenal på banen og man satt bare å ventet på at kampens første scoring skulle komme.

Etter rundt 20 minutters spill skulle det omsider løsne for gjestene fra Nord-London.

Et, tilsynelatende innøvd, cornertrekk gjorde at Bukayo Saka fant en fullstendig umarkert Zinchenko på bakerste stolpe. Ukraineren headet ballen tilbake i feltet, hvor Gabriel Martinelli fikk stukket frem pannebrasken og nikket inn 1-0 for Arsenal.

Målet resulterte i at vertene på Selhurst Park måtte omgruppere, og hang mye bedre med i oppgjøret inn mot pause. Det skal også sies at Arsenal gjorde flere personlige feil, som fort kunne ha ført til baklengsmål om hjemmelaget hadde vært mer på hugget.

Aaron Ramsdale, som like før kampen hadde fått tildelt draktnummer 1 etter avgangen til Bernd Leno, hadde derimot spikret igjen målburet til Mikel Arteta – selv om han hadde noen uheldige involveringer med beina.

Arsenal tok derfor med seg ledelsen 1-0 til pause, vel vitende om at denne kampen på ingen som helst måte var ferdigspilt.

Etter sidebyttet tok Crystal Palace mer også grepet på kampen, men klarte aldri å finne veien forbi en solid Ramsdale.

Muligens mot spillets gang slo Arsenal hardt tilbake mot slutten av kampen. Omtrent fem minutter stod igjen av kampen da Saka fikk rom ute på høyresiden. Engelskmannen prøvde lykken fra skrått hold, og ballen suste via Marc Guehi og inn i det lengste hjørnet.

En scoring helt ut av det blå, men alle med Arsenal-øyne takket og bukket for marginene.

Det punkterte mer eller mindre kampen og Arsenal cruiset inn til sesongens første trepoenger.

Alt var ikke perfekt, som det heller ikke bruker å være i sesongåpningen, men uten tvil en god start for The Gunners – som startet sesongen i fjor med horrible tre tap på rad.

Forhåpentligvis bygger vi momentum og flyt basert på denne seieren og drar med oss to strake når Leicester kommer på besøk lørdag 13. august.