Snublet mot Brighton - igjen

Av: Joakim Rødven 11.04.22

Nytt overraskende tap for Mikel Arteta og co.

Man skulle kanskje ikke tro det, men Brighton har vært en stein i skoen til Arsenal de siste årene.

Før lørdagens oppgjør hadde Arsenal bare vunnet tre av de ni foregående oppgjørene, og den statistikken skulle ikke bli noe bedre etter at The Seagulls kom på besøk i ærverdige Emirates stadium.

Like etter at Arsenal hadde hatt en potensielt god målsjanse, fikk Brighton en mulighet litt ut av det blå. 

En kontant klarering av Lewis Dunk åpnet opp hele Arsenal-forsvaret og ballen havnet ute på høyresiden hos Enock Mwepu. Den zambiske vingbacken fikk slått "45 grader" inn i feltet, hvor Leandro Trossard stod helt umarkert på rundt 16 meter. 

Belgieren fikk tid og rom til å sikte - og banket ballen kontant forbi Aaron Ramsdale. 1-0 til Brightin før halvtimen var passert. 

Arsenal slet virkelig med å spille seg frem til målsjanser, men på overtid av den første omgangen trodde de 60112 fremmøtte på Emirates stadium at Gabriel Martinelli hadde stanget inn 1-1 for The Gunners.

Et hjørnespark ble stanget tilbake i feltet av Martinellis navnebror Gabriel Magalhaes, der førstnevnte fikk nikket ballen over streken fra 1 meters hold.

Jubelen stilnet fort, for etter VAR-titt ble konklusjonen at Martinelli hadde stått noen millimetere offside. Scoringen ble dermed annullert, med minst mulig margin.

Gjestene beholdt derfor ledelsen inn i pausen.

Etter sidebyttet fikk Brighton kampen inn i et spor de ønsket. Da Mwepu selv banket inn 2-0 med et vakkert volleyskudd midtveis i den andre omgangen, gikk mye av luften ut av Mikel Artetas utvalgte.

Ikke før helt på tampen av oppgjøret skulle de røde og hvite finne veien forbi keeper Robert Sanchez. Først truet Arsenal målet til Sanchez med et godt slått frispark av Martin Ødegaard, som suste i tverrliggeren. Nketiah snappet opp returen og smelte ballen nok en gang i tverrliggeren!

Ballen ble klarert i noen sekunder, men ballen havnet raskt ute hos Ødegaard igjen som testet skuddfoten fra rundt 30 meters hold. Ballen gikk via en Brighton-forsvarer og duppet perfekt inn i keepers høyre hjørne. En utsøkt scoring, men dessverre ikke noe mer enn en trøstescoring.

For på overtid vartet Sanchez opp med en strålende reasksjonsredning da Nketiah stusset et innlegg videre mot mål.

Kampen endte dermed med tap 1-2 på hjemmebane, som betyr at Arsenal står med to strake tap etter landslagspausen og har virkelig mistet overtaket over de andre konkurrentene om en topp fire-plassering.

Lørdag reiser vi til St. Mary's i Southampton. Der er bare tre poeng godt nok.

Arsenal 1

Ødegaard (89)

Brighton & Hove Albion 2

Trossard (29)
Mwepu (67)