Femmålsseier på King Power stadium

Av: Joakim Rødven 05.04.22

Arsenals CL-eventyr stoppet i midtuka. Søndag slo de kraftig tilbake.

Det ble en skuffende hjemreise fra Tyskland torsdag da vertene Wolfsburg trakk det lengste strået i Champions Leagues kvartfinale. Med stillingen 2-0, og 3-1 sammenlagt, stoppet Jonas Eidevall og co sin jakt på CL-trofeet denne sesongen.

Derfor var det nok en svært revansjelysten gjeng som tok turen til King Power stadium søndag ettermiddag for å fortsette den gode formen i hjemlig liga.

Leicester hadde tapt 9-0 i forrige serierunde, og blottlagt for selvtillit tok Arsenal ledelsen allerede før to spilte minutter.

Et for stykke forarbeid av Caitlin Foord gjorde at  angriperen kunne spille inn til Beth Mead som stod helt ålene i målgården til hjemmelaget.

Mead banket til på volley og satte inn 1-0 i hennes 150. kamp for The Gunners!

Også Vivianne Miedema var i lekehumør og kunne ha scoret både én og to ganger i løpet av førsteomgangen, men det ble bare den ene scoringen av Mead før sidebyttet.

Vertene klarte å frustrere Arsenal lenge, men midtveis i 2. omgang skulle det omsider løsne.

Etter et godt kombinasjonsspill mistet Mead ballen utenfor 16-meteren til Leicester, men Miedema var godt plassert og snappet opp ballen. Nederlenderen hadde derfra ingen problem med å banke inn 2-0 i et åpen bur.

Samme spiller var på farten igjen like etter, og etter å ha blitt spilt fri av innbytter Nikita Parris satte Miedema inn kampens tredje scoring for dagen.

Da var kampen punktert, noe som gjorde at det raknet bakover for hjemmelaget. Først ble det et selvmål av Ashleigh Plumptre, før Harris på nytt la opp til en målgivende pasning. Denne gangen var det Tobin Heath som fikk avsluttet angrepet.

Kampen endte derfor hele 5-0 for Arsenal, som etter 18 spilte serierunder nå ligger poenget bak ligaleder Chelsea.