Arsenal var milevis unna å få med seg poeng fram fra Selhurst Park.

De siste årene har Arsenal slitt med å knekke koden til London-rival Crystal Palace. På de ti siste oppgjørene seg i mellom har det bare blitt tre Arsenal-seire, enten dette har vært hjemme eller borte, mot laget som nå ledes av tidligere Arsenal-kaptein Patrick Vieira.

Den statistikken skulle, dessverre, bli enda dårligere mandag kveld.

Etter en jevn åpning på oppgjøret ble det fort klart hvem som ville mest på Selhurst Park.

Rundt femten minutter var spilt da et godt slått frispark av Conor Gallagher ble slått inn på bakerste stolpe. Etterfulgt av ping-pong-spill inne i feltet, landet ballen perfekt på pannebrasken til Jean Philippe Mateta som fikk en enkel jobb med å stusse inn 1-0 i Sør-London.

Det gjorde at Arsenal måtte jage, mens Crystal Palace kunne ligge kompakt å vente på mulighetene sine. Neste mulighet var derimot ikke langt unna.

Et langt oppspill av Joachim Andersen gikk rett gjennom hele Arsenals sentrallinje, og utnyttet samtidig er fryktelig rot i gjestenes forsvarsfirer.

Gabriel forsøkte å kaste seg inn i ballbanen for å sparke oppspillet unna. Det forsøket ble mislykket. Da Nuno Tavares også stod på feil side av Jordan Ayew, fikk den ghanesiske spissen all tid og rom i verden til å sette inn 2-0.

Kampen var ikke ennå spilt i 25 minutter og tilskuerne var i vantro over hva de så ute på gressmatten.

Flere scoringer ble det ikke før pause, og Mikel Arteta var tydelig misfornøyd med hva han hadde sett av spillerne sine de første 45 minuttene.

Spanjolen byttet inn offensive Gabriel Martinelli for Tavares fra start i andre omgang for å presse laget enda høyere opp, men dette virket bare for en kort periode.

Mens Arsenal sleit voldsomt med å gjøre noe som helst med ballinnehavet, fikk Palace styrt kampen inn i et spor som passet dem perfekt.

Etter hvert som The Gunners måtte tørre mer fremover, åpnet det seg rom bakover. Det utnyttet Wilfred Zaha i det 72. spilleminuttet.

Spissen så ut til å ha kjørt seg fast mellom to forsvarere, men gjorde en frekk vending som vår egen Martin Ødegaard ikke helt klarte å henge med på. Nordmannen strakk ut en fot og dro samtidig med seg Zahas venstrebein.

Dommer Paul Tierney nølte først med å dømme noe, men etter å trolig ha fått beskjed på øret fra VAR-bussen pekte kamplederen på straffemerket.

Zaha tok ansvar selv og satte iskaldt inn kampens tredje Palace-scoring for kvelden.

Det satte også et punktum på kampen, i et oppgjør Arsenal var langt unna å i det hele tatt kunne klare å karre til seg poeng.

Ødegaard og Emile Smith Rowe hadde hver sin mulighet til å score i 2. omgang, men ingen av de klarte å holde hodet kaldt i avslutningsøyeblikket. Dermed ble det en smultring i målprotokollen for Arsenals del, som har mye jobb å gjøre før møter Brighton til helgen.