Holder følge med Chelsea

Av: Joakim Rødven 26.04.22

Med en kontrollert seier over Everton henger Arsenal med i gullkampen.

Mens de andre topplagene i FA Women's Super League henger litt etter, er det en jevn kamp om tittelen mellom erkerivalene Chelsea og Arsenal.

Søndag reiste Arsenals damelag nordover for å kjempe om nye poeng borte mot Everton, for å holde følge med ligalederen fra sørvest-London. 

Nyinnhentede Stina Blackstenius trodde hun hadde sørget for en god start da hun satte inn en fin avslutning allerede i løpet av den første halvtimen, men scoringen ble - dessverre feilaktig - annullert for offside.

Det ødela heldigvis ikke flyten, for etter en utsøkt krosspasning av Leah Williamson kunne Caitlin Foord sette ballen kontrollert inn i hjørnet med en god avslutning. Ballen ble limt lavt inn i hjørnet.

Selv om Arsenal jaktet en ny scoring før pause, ble det bare med den ene.

Etter sidebytte ble det derimot mer å juble over. Et formasjonsbytte gjorde at Beth Mead ble flyttet inn fra høyre kant til midtspiss, og nesten umiddelbart ga det uttelling. 

Vivianne Miedema klarte å linke opp med Mead, som fra kloss hold satte inn kampens andre - og Mead sin 50. scoring i Super League. Sterk prestasjon av 26-åringen!

Innbytter Jordan Nobbs kombinerte så fint med Mead, før hun satte ballen kontant opp i nettaket i etterkant av klikk-klakk-spill med Mead.

En tvers gjennom solid prestasjon mot Everton, og vi henger fremdeles godt med i gullkampen. Det gjenstår nå tre kamper av årets sesong, så dette blir jevnt!