Ny storkamp av Martinelli

Av: Joakim Rødven 20.12.21

Den unge brasilianeren med to nye mål da Arsenal slo Leeds komfortabelt.

I fjor gjorde skader at unge og lovende Gabriel Martinelli ikke kom helt til sin rett i Arsenal. Men det er lite å bestride at 20-åringen har et stort potensial.

Med tillit fra start i midtukekampen mot West Ham lyste den hurtige vingen da han bare noen minutter etter sidebytte sendte Arsenal i føringen 1-0.

Dette bidro selvsagt til at han fikk fornyet tillit mot Leeds på Elland Road - og det med rette.

Kampen var rundt 15 minutter gammel da Arsenal rullet opp på høyresiden. Angrepet så ut til å stagnere helt på tampen, men en god gjenvinning av Alexandre Lacazette gjorde at Gabriel Martinelli fikk ballen perfekt foran beina.

Brasilianeren klemte til med høyrefoten og skrudde ballen kontrollert inn i sitt høyre hjørne.

Ledelsen ble doblet til 2-0 like før halvtimen i Yorkshire, etter at Granit Xhaka stoppet en lovende kontring for et tungtgående hjemmelag.

Vår sveitsiske midtbanespiller tredde en utsøkt pasning gjennom forsvaret til Marcelo Bielsa, og Martinelli smatt forbi stopperne.

I duell med Illan Meslier var Arsenals stjerneskudd iskald og lobbet ballen kontrollert over Leeds' sisteskanse.

Vondt ble ennå verre for Bielsa og co da Martin Ødegaard spilte vakkert ut til Bukayo Saka på høyrekanten et par minutter før full tid i 1. omgang.

Saka dro seg elegant innover i banen, og selv om det ble litt klabb og babb inne i feltet fikk ungguten ballen med seg helt over på andre siden av feltet.

Den engelske landslagsspilleren løsnet av et skudd, som via beinet til Mateusz Klich skrudde seg inn i Mesliers høyre hjørne. Både god og heldig scoring av Saka, og dermed 3-0 til Arsenal!

Da hadde The Gunners ganske god kontroll på kampen, men ga Leeds en liten åpning inn i oppgjøret igjen 15 minutter før full tid. En dårlig timet takling av Ben White gjorde at Joe Gelhardt ble meid over ende inne i Arsenal målgård.

Tvilen var liten: klart straffespark til vertene.

Raphinha sendte Aaron Ramsdale feil vei og kunne gjøre lite med å avverge scoring.

Men heldigvis ble ikke dette mer enn bare en liten strek i regninga. For Emile Smith-Rowe kopierte inntredenen sin som han gjorde mot West Ham sist.

En utsøkt lobbpasning fra Ødegaard landet perfekt i Smith Rowes løpebane, og på volley dundret han inn 4-1 for de blåkledde gjestene fra Nord-London. Rett og slett en vakker scoring, tilrettelagt av en nydelig pasning av vår norske landslagskaptein.

Det sikret en ellers komfortabel seier for Mikel Arteta, som nå får holde på smaken av en topp fireplassering en liten stund til.