Rotet bort en matchball

Av: Joakim Rødven 22.04.19

Alle resultatene i topp fire gikk Arsenals vei, unntatt Arsenal selv.

Man City fikk sin revansje mot Tottenham, mens Man Utd gikk på en kjempesmell på Goodison Park.

Chelsea spiller først mandag, men vil etter den kampen også ha én kamp mer spilt enn Arsenal.

Det betydde at med seier over Crystal Palace kunne Arsenal klatre forbi Tottenham, samt holde de andre lagene litt på avstand.

Således skulle det ikke bli...

Christian Benteke fikk gå opp helt uforstyrret etter 18 minutter da gjestene fikk et frispark ute til høyre. Bernd Leno fikk så vidt en hanske på ballen, men ikke nok til å holde den ute.

Gjestene beholdt ledelsen til pause, men med behov for å gjøre endringer i pausen byttet Unai Emery ut både Konstantinos Mavropanos og Carl Jenkinson, som begge fikk tillit fra start i dette oppgjøret (uten å gjøre seg positivt bemerket).

Ny giv gav umiddelbart resultat, og Mesut Özil utlignet til 1-1 så å si rett etter sidebyttet.

Men dette var ikke kvelden for Arsenal.

Rundt timen spilt forsøkte Shkodran Mustafi å skjerme ballen hjem til Leno, men han var ikke i nærheten. Da fikk Wilfred Zaha blod på tann, snappet ballen og satte den kontrollert inn forbi Leno.

Ni minutter seinere var Palace på tokt igjen, og etter ping-pong-tendenser i forbindelse med en corner fikk James McArthur sette inn 3-1 foran et sjokkert publikum på Emirates Stadium.

Et nydelig soloraid av Pierre-Emerick Aubameyang sørget for et glimt av håp. Men, som ordtaket heter, dessverre var det «too little, too late» og Arsenal klarte aldri å hente inn forspranget.

Dette var derfor en utrolig stor matchball som ble forspilt, men heldigvis mister vi ikke så altfor mye terreng. Vi beholdt 4.-plassen, og kan fremdeles ro dette i land!