«Mad Jens» ble straffehelt

Av: Joakim Rødven 09.09.18

Det ble en dramatisk avslutning på legendekampen mellom Arsenal og Real Madrid.

Selv om en landslagspause gjorde at klubbfotballen hadde et opphold denne helgen, var det et interessant oppgjør på Emirates stadium likevel.

I to stjernespekkede lag var det duket for «Arsenal Legends» mot «Real Madrid Legends». Både hos vertene og de tilreisende fra Spania kunne man finne flere ikoniske navn både i startoppstillingen og på innbytterbenken.

De to lagene var helt jevnbyrdige etter full tid. Selv om det ikke var de helt store sjansene å skryte av i løpet av 90 minutter, skulle det bli en dramatisk avslutning da det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Robert Pires startet det hele, og satte ballen sikkert i det venstre hjørnet. Også Gilles Grimandi satte inn et strøkent straffespark, som gjorde at Real burde score for å henge med.

Los Blancos' andre straffespark ble tatt av Alfonso Perez, men på tross av sine 48 år lå Lehmann som en tiger i luften og holdt forsøket i fast grep.

Også Mathew Upson banket inn sin straffe, som Jeremie Aliadiere fulgte opp. Madrids spillere holdt stand og det hele skulle avgjøres av Tomas Rosicky.

Men...

Jens Lehmann kuppet det hele og ville ta straffesparket selv.

Straffen ble satt sikkert inn i det venstre hjørnet, og Arsenal noterte seg 5/5 svært gode straffer, og triumferte over Real Madrids superstjerner.

Forhåpentligvis får vi se mer seierstakter på Emirates fremover! 

 

Arsenals tropp:
Lehmann
Winterburn
Cygan
Upson
Aliadiere
Silva
Parlour
Boa Morte
Rosicky
Pires (K)
Suker

Benken:
Seaman
Hillier
Groves
Limpar
Schwarz
Grimandi
Whyte