Sirkus Emeryno!

Av: Joakim Rødven 07.10.18

Artisteri og god underholdning på Craven Cottage når Fulham ble fire nummer for små.

Unai Emery har virkelig for dreis på guttene sine etter to strake tap i serieåpningen. Siden har de vunnet alt – i alle turneringer – og fortsatte i god stil mot London-rival Fulham i kveld.

Gjestene i hvitt fryktet intet da de kom ut i en 3-4-3-formasjon mot Arsenal, med varierende hell. Det skulle være det som straffet dem like før halvtimen var passert.

Arsenal utnyttet mye rom i de bakre rekker hos hjemmelaget, og et innlegg av Nacho Monreal havnet i føttene til Alex Lacazette. Franskmannen vendte på den berømte femøringen og banket inn 1-0 i det nærmeste hjørnet.

Fra tribunen fikk utlånte Calum Chambers se at sin midlertidige klubb slo tilbake rett før pause, etter at tidligere Chelsea-angriper André Schurrle fikk forsere rett mot Bernd Leno etter et godt press fra vertene.

1-1 var ikke et resultat Arsenal kunne gjøre seg kjent av mot nyopprykkede Fulham, så i andre omgang trykket de gassen ned for alvor.

Bare 3-4 minutter etter sidebyttet dundret Lacazette til fra rundt 16-meteren, og ballen føyk kontant inn i det nærmeste hjørnet.

Da var det over og ut for Fulham, men Arsenal hadde bare så vidt begynt den andre akten.

Kampens 67. minutt: Aaron Ramsey byttes inn.

Kampens 68. minutt: En lekker innsvinger fra en annen innbytter, Pierre Emerick Aubameyang, ble flikket inn i det lengste hjørnet med en frekk avslutning av waliseren.

Aubameyang ville også være med på leken, og nesten med en identisk scoring som ved 1-0-scoringen (bare denne gangen fra motsatt side) la den gabonske spissen på til 4-1.

Auba hadde mer inne han, og etter å ha blitt spilt fri av Ramsey banket han inn 5-1 på ærverdige Craven Cottage.

En bortimot perfekt andreomgang, som fosser videre oppover på tabellen. Etter åtte spilte seriekamper ligger nå Arsenal på 4.-plass, rett foran erkerival Tottenham på målforskjell.