Knusende seier mot AC Milan

Av: Joakim Rødven 16.03.18

Europa League-drømmen lever videre etter solid oppvisning i returoppgjøret.

Målet før den andre og avgjørende kampen mot italienske AC Milan var ganske klar: unngå å slipp inn, så var vi sikre på å ta oss videre.

Gennaro Gattusos menn var derimot ikke interesserte i å la seg lett herje med, og et langskudd av Hakan Çalhanoğlu suste inn i det lengste hjørnet i det kampuret tikket mot 35 spilte minutter.

Nøyaktig to minutter senere ble derimot Danny Welbeck tildelt et straffespark etter at spissen gikk over ende inne i gjestenes målfelt. Spissen tok straffen selv, og satte iskaldt inn utligningen til 1-1.

Det var nok et hardt slag for den tidligere stormakten fra Italia, og vondt ble verre da Gianluigi Donnarumma ikke klarte å avverge et langskudd fra Granit Xhaka - som smatt seg mellom hendene til sisteskansen og inn i det åpne buret.

Da måtte AC Milan erkjenne at tre mål å ta igjen ble litt for mye, og i stedet økte Welbeck ledelsen med sitt andre for kvelden. Et innlegg fra Jack Wilshere førte til litt klabb og babb foran målet til Donnarumma, og Welbeck fikk en enkel jobb med å nikke inn sluttresultatet.

The Gunners sikret seg derfor en imponerende 5-1-seier sammenlagt, og er klare for kvartfinale i årets Europa League.

Hvem vi møter der trekkes klokken 13:00 i dag, fredag.