Så var byttehandelen i orden

Av: Joakim Rødven 22.01.18

Den lenge ventede overgangen med Henrikh Mkhitaryan og Alexis Sanchez er omsider bekreftet.

Søndag lettet et bilde av det som kunne se ut som Alexis Sanchez i en Manchester United-trøye. Nå bekrefter klubbene at overgangen er i boks.

I bytte mot den chilenske superstjernen får Arsenal Henrikh Mkhitaryan, som ikkje har klart å etablere seg i José Mourinhos 11er denne sesongen.

Mkhitaryan spilte totalt 39 kamper i sin United-karriere, hvor han produserte fem mål. Den 29-åringen er også kaptein for der armenske landslaget.

Til Arsenal.com sier Mkhitaryan følgende om overgangen til sin tidligere rival fra London:

– Jeg er veldig glad for at vi kunne komme i land med denne avtalen og jeg er veldig glad for å være her. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse, for jeg har alltid drømt om å spille for Arsenal. Nå som jeg er her vil jeg gjøre mitt beste for å skape historie med denne klubben.

Manager Arsène Wenger la til følgende om sin nye signering:

– Henrikh er en ganske komplett spiller. Han skaper sjanser, han forsvarer godt, han can legge ned store distanser og han er dedikert også. Jeg må si at han er en spiller som har alle attributter.

Draktnummeret til den nyervervede Arsenal-spilleren blir annonsert innen kort tid.

I motsatt retning går altså Alexis Sanchez, som får draktnummer 7 hos de røde djevlene. Chileneren scoret totalt 80 mål på sine 166 kamper for The Gunners, og fikk med seg to FA Cup-titler i løpet av sine 3,5 år i klubben.

Vi ønsker ham lykke til videre.