Før kampen: Swansea (B)

Av: Joakim Rødven 30.01.18

Arsenal reiser til Wales, hvor nykommeren Henrikh Mkhitarjan trolig kommer til å få sin debut.

Arsenal

Vi får si "dessverre" ble det en hvilehelg på Arsenal nå sist, ettersom Nottingham Forest reiste til KC Stadium i stedet for oss for å kjempe om en plass i neste runde av FA Cupen. Om det er noen trøst, ble tigrene for tøffe for skogvokterne.

Det er det ingenting å gjøre med, men i kveld er det nye tak når vi reiser til Wales og Swansea. Der møter vi vår tidligere sisteskanse Lukas Fabianski, som sammen med sine lagkamerater sliter helt i bunnen av Premier League. 

Arsenal kommer fra en enorm opptur hvor de slo ut Chelsea av ligacupens semifinale, og kan glede seg til en tur til Wembley senere i februar.

Dette vil også bli en interessant kamp, ettersom vi nesten helt sikkert vil få se vår nye midtbanespiller Henrikh Mkhitarjan for første gang i Arsenal-trøye. 

Arsenal har god statistikk mot waliserne, og har vunnet fire av de fem siste møtene dem imellom. Alt annet enn en seier i kveld vil derfor være av den skuffende sorten. Her har vi ståltro!

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal - Chelsea 2-1

Arsenal - Crystal Palace 4-1

Bournemouth - Arsenal 2-1

Chelsea - Arsenal 0-0

Nottinghamg Forest - Arsenal 4-2

 

Skader/suspensjoner

Cazorla og Welbeck er begge ute. Giroud trolig tilbake fra skadeoppholdet sitt.

 

Laget

Petr Cech står som vanlig i mål. Mulig Wenger holder seg til sin 4-3-3/4-4-2-formasjon, og da vil det være den "samme gamle" kjernen spille; Kos og Mus i midten, flankert av Bell og Mon.

På midten er Granittblokken selvskreven, sammen med Jacko. Så spørs det om Elneny blir plassert som anker i 3'eren på midten eller om Wenger velger Ramsey inn i midten.

Offensivt kan jeg ikke se så mange andre muligheter enn Özil på den ene kanten og Mikki på den andre. Lacazette på topp.

 

Mulig Arsenal 11er – 4-2-3-1

Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Ramsey, Wilshere; Özil, Mkhitarjan, Lacazette

Reserver: Ospina, Chambers, Elneny, Giroud, Iwobi, Maitland-Niles, Kolasinac

 

Swansea

Sesongen 2017/18 har vær en eneste stor nedtur for waliserne, som befinner seg helt på bunnen av tabellen. Paul Clement ble sparket før jul, og siden 28. desember har portugisiske Carlos Carvalhal hatt ledelsen.

Med Carvalhal ved roret har det bare blitt ett tap på syv kampen (i alle turneringer), men i serien har han sikret to seire, et uavgjort og tapt én kamp. 

Swansea er derfor marginalt på vei opp igjen, og selv om de så langt har plukket 20 poeng er det fremdeles fullt mulig å klatre seg opp av sumpen med en god seiersrekke.

Nyere historie viser at waliserne har slitt med Arsenal i nyere tid, og forrige seier mot The Gunners kom tilbake i mars 2016. Men går vi noen år lenger tilbake var Swansea en tøff motstander for Arsenal, og har tatt poeng i 11 av 24 oppgjør mot London-kmlubben. 

Forhåpentligvis skjer ikke det i kveld. 

 

Lagets form (5 siste)

Notts County - Swansea 1-1

Swansea - Liverpool 1-0

Swansea - Wolves 2-1

Newcastle - Swansea 1-1

Wolves - Swansea 0-0

 

Skader/suspensjoner

Renato Sanchez vil miste kampen på grunn av en hamstring-skade.

 

Mulig Swansea 11er (5-4-1)

Fabianski; Naughton, van der Hoorn, Mawson, Fernandez; Dyer, Fer, Sung-Yueng, Clucas; Ayew

 

Kampfakta

* Swansea er det svakeste hjemmelaget denne sesongen, med bare tre seire og 11 poeng på 12 hjemmekamper.

* Arsenal har bare vunnet tre av tolv bortekamper denne sesongen. Fem kamper har endt med tap.

* Sist Carvalhal møtte Arsenal var han manager for Sheffield Wednesday. Da slo han The Gunners ut av ligacupen med resultatet 3-0.

 

TV

Kampen vises ikke på TV.

Avspark er kl. 20.45.

Swansea City 3

Clucas (34' 86)
Ayew (61)

Arsenal 1

Monreal (33)