Før kampen: Chelsea (H)

Av: Nicolay Hagen 03.01.18

Arsenal sin første kamp i 2018 er en skikkelig test. Den regjerende seriemesteren Chelsea tar turen til Emirates for å revansjere fjorårets 3-0 tap på samme bane.

Arsenal

2017 ble avsluttet på en svært bitter måte. Arsenal hadde tre poeng i lommen borte mot West Brom, men da Kieran Gibbs slo et innlegg i hånden på Calum Chambers pekte Mike Dean på straffemerket. En tøff avgjørelse, som kostet oss to viktige poeng i kampen om topp 4.

Det ble ikke noe «Black november» i 2017, fordi desember var virkelig den måneden der ting gikk dårlig. De syv ligakampene i desember endte kun med to seiere, ett tap og hele fire uavgjort. Dagens kamp mot Chelsea kan øke avstanden ytterligere mellom Arsenal og de andre topplagene.

For 2018 åpner virkelig med et smell. Arsenal-Chelsea er en godbit fra øverste hylle. Arsene Wenger hadde et godt tak på Antonio Conte i fjor, der andre slet med å beseire italieneren. Oppgjøret på Emirates i fjor var fantastisk, og endte med 3-0 seier til hjemmelaget, etter scoringer av Alexis, Walcott og Özil.

Det er sentrale spillere som står i fare for å miste denne kampen. Seas Kolasinac er garantert ute, det samme er Monreal, Giroud og Ramsey. Koscielny er usikker, og det samme er Mesut Özil. Det kan derfor være et svært svekket Arsenal som stiller til kamp mot den regjerende seriemesteren i Premier League.

 

Lagets form (5 siste)

West Brom – Arsenal 1-1

Crystal Palace – Arsenal 2-3

Arsenal – Liverpool 3-3

Arsenal – West Ham 1-0

Arsenal – Newcastle 1-0

 

Skader/suspensjoner

Cazorla er fortsatt ute en god stund. Ramsey, Monreal, Kolasinac og Giroud er skadet. Koscielny og Özil er begge usikre.

 

Laget

Petr Cech står i mål mot sin tidligere klubb. Uten Sead Kolasinac tror jeg Wenger kjører på med en backfirer. Bellerin starter på høyre og Maitland-Niles på venstre. Mustafi starter som stopper, og får med seg Koscielny om han blir klar. Visst ikke så starter nok en annen tysker på nærmere to meter, sammen med landsmann Mustafi.

Granit Xhaka og Jack Wilshere utgjør den sentrale midtbanen. Alexis Sanchez starter til venstre, og alle håper på at Mesut Özil blir klar, slik at han starter bak spissen. På høyre starter Alex Iwobi, og i front starter Alexandre Lacazette.

 

Mulig Arsenal 11er – 4-2-3-1

Cech, Bellerin – Mustafi – Mertesacker – Maitland-Niles, Xhaka – Wilshere, Iwobi – Özil – Alexis, Lacazette.

Reserver: Ospina, Chambers, Elneny, Coquelin, Nelson, Welbeck, Walcott.

 

Chelsea

Den suverene seriemesteren fra forrige sesong har fått det tøffere denne sesongen. I ligaen ligger Conte sine menn på 3. plass, men Manchester City er unormalt suverene, så å kalle Chelsea en skuffelse vil være å ta hardt i.

For Chelsea er fortsatt et fantastisk bra fotballag. De er videre i Champions League, der de møter Barcelona i åttendelsfinalen. De er også videre i Ligacupen der de skal møte Arsenal i semifinalen. Tross mye rop om interne stridigheter i Chelsea, så ser de fortsatt ut som et lag som er vanskelige å møte.

Alvaro Morata var sommerens store investering, og spanjolen har virkelig levert. Morata er veldig god i kombinasjonsspill, og beveger seg veldig klokt. Han er god til å avslutte, og er spesielt veldig god i luften. Linken mellom Azipillicueta og Morata har denne sesongen har denne sesongen resultert i seks mål, noe som er flest i ligaen.

 

Lagets form (5 siste)

Chelsea – Stoke 5-0

Chelsea – Brighton 2-0

Everton – Chelsea 0-0

Chelsea – Bournemouth 2-1

Chelsea – Southampton 1-0

 

Skader/suspensjoner

David Luiz er ute med skade for gjestene.

 

Mulig Chelsea 11er - 3-4-3

Courtois, Azipilicueta – Cahill – Rudiger, Moses – Kanté – Bakayoko – Alonso, Hazard – Morata – Willian.

 

 

Kampfakta

*Kun Manchester United har vunnet like mange kamper mot Arsenal på Emirates som Chelsea.

*Arsenal har kun scoret fire mål på de siste ni kampene mot Chelsea.

*Chelsea har fått et rødt kort i alle de tre siste kampene mellom lagene.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 20.45.