Før kampen: West Brom (H)

Av: Jostein Solstad 24.09.17

To av fotballverdens største motsetninger møtes da romantikeren Arsene Wenger sitt Arsenal tar imot den kyniske Tony Pulis sitt West Brom.

Arsenal

Ny uke, nye muligheter, og uken sin standard settes av Arsenal, jeg vet ikke om det er bra eller dårlig. Med seier vil vi gå inn i arbeidsuken med positivitet, men om de tre poengene ikke blir værende hos de røde så vil store deler av uken være spolert. 

Arsenal slo Doncaster 1-0 i midtuken, alt annet enn imponerende. Det mest imponerende var Giroud sitt brassespark som smalt i metallet, ellers var det lite å rope hurra for. Men det ble avansement, og vi møter Norwich i neste runde på Emirates.

Forrige Premier League kamp mot Chelsea var et stort steg i riktig retning. Solid forsvarsspill og kontrollert angrepsspill gjorde at vi fikk med oss et fortjent poeng fra Stamford Bridge, og burde egentlig tatt alle tre. Det viser at Wenger fortsatt kan, men slike blaff har vi fått tidligere.

Etter 2-0 seieren på Etihad i 2015 så håpet mange at Wenger begynte å skjønne hvordan han skulle spille mot topplagene på bortebane igjen. Men de store smellene har kommet på rekke og rad etter den tid. Tidlig i november skal vi møte Manchester City på bortebane, så da får Wenger en ny mulighet til å vise at han har lært. Men mandag så er det duket for et møte mellom to av fotballverdens største motsetninger. Romantikeren Arsene Wenger skal med sitt fine spill prøve å bryte ned kyniske og destruktive Tony Pulis sitt maskineri. 

Det er en del spørsmål inn mot West Brom kampen. Er Alexis Sanchez klar til å starte? Hva med Mesut Özil? Tyskeren mistet Chelsea kampen med en liten skade, men har begynt å trene igjen. Alexis har fortsatt litt igjen til toppform mener Wenger, men med Danny Welbeck ute så øker sjansene for Alexis fra start.

For å få en positiv «go» i gruppen nå så trenger vi seiere, på rekke og rad. Da vil selvtilliten øke, og poengene vil komme. Plutselig så går lagene foran på noen smeller, og vi er med igjen. Vi kan i hvert fall ikke avgi poeng hjemme mot West Brom dersom vi har ambisjoner om topp 4 og ligatittel.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Doncaster 1-0

Chelsea – Arsenal 0-0

Arsenal – Köln 3-1

Arsenal – Bournemouth 3-0

Liverpool – Arsenal 4-0

 

Skader/suspensjoner

Coquelin, Cazorla, Welbeck og Chambers er ute med skader. Walcott og Özil er usikre, men Wenger gikk langt i antyde på pressekonferansen før helgen at de begge blir involvert.

 

Laget

Petr Cech står i mål. Forsvarstrioen Koscielny, Mustafi og Monreal var fenomenale mot Chelsea, de fortsetter garantert. Kolasinac og Belleirn er også et av ligaens beste backpar, og de får også fornyet tillitt.

På den sentrale midtbanen virker det logisk at også Xhaka og Ramsey spiller, sistnevnte var veldig god mot Chelsea, særlig i første omgang.

Fremover skorter det ikke på alternativer, på tross av at Welbeck er ute. Iwobi var god mot Chelsea, og fortjener egentlig tillit igjen. Men med Alexis og Özil tilbake (om de er klare), så kan han nok se langt etter det. West Brom kommer til å ligge lavt, og kanskje en sterk Giroud kan være mer gunstig å bruke enn Lacazette?

Jeg tipper Lacazette starter som midtspiss, mens det avhenger av formen til Özil og Alexis. Er de klare så starter begge to.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mustafi – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Sanchez.

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Wilshere, Elneny, Walcott, Iwobi og Giroud.

 

West Brom

Tony Pulis sitt mannskap har startet denne sesongen akkurat som forventet, midt på treet. De ligger på en 10 plass, som også er der lag havner når du har Tony Pulis som trener.

Lagene hans er aldri involvert i nedrykksstriden, og de er heller aldri involvert i toppstriden. Bunnsolid organisering, dødballer og kontringer er «Pulis fotball», og det har vist seg over mange år, i mange klubber at den er effektiv uansett hvor han er.

West Brom fansen er nok ganske lei det. For klart det er gøy å spille Premier League. Men det verste for fotballsupportere er når det er mangel på fremgang, og Pulis fotballen gir ikke noe mer enn 9-13 plass.

West Brom har dog mange bra spillere i laget sitt, som kunne spilt for lag av høyere kaliber. Evans og Hegazy er to stoppere av bra kvalitet, og vår egen Kieran Gibbs er lagets nye venstreback. Det er heller ikke mange år siden midtbaneterrier Krychowiak var etterspurt av de beste klubbene i verden.  

Pulis veksler på formasjon inn mot ulike kamper, han tilpasser, og er taktisk meget dyktig. Dette blir en tøff kamp, og muligens en stor tålmodighetsprøve for Lacazette og co!

 

Lagets form (5 siste)

West Brom – Manchester City 1-2

West Brom – West Ham 0-0

Brighton – West Brom 3-1

West Brom – Stoke 1-1

Accrington – West Brom 1-3

 

Skader/suspensjoner

Brunt, Bruke og Chadli er usikker for gjestene.

 

Mulig West Brom 11er – 5-3-2

Foster, Nyom – Dawson – Hegazy – Evans – Gibbs, Krychowiak – Barry – Yacob, Rodriguez – Rondon

 

Et taktisk blikk på kampen….

Som jeg nevnte, dette kan bli en tålmodighetsprøve. Om vi ikke får et tidlig mål på West Brom så kommer de til å ligge lavt, bruke god tid i alle situasjoner, og prøve å frustrere Arsenal. Da er nøkkelen å holde oppe intensiteten i spillet med høyt balltempo, vending av spill, og at særlig den offensive trioen vår kan skape ubalanse hos Pulis sine menn.

West Brom er farlige på dødballer, så alt av dødballer på siste tredjedel i retning Arsenal sitt mål bør unngås. Der har West Brom spillere som kan spise flere av Wenger sine til frokost.

 

Kampfakta

*Dette er tiende gang Pulis gjester Emirates Stadium. Han har tapt alle de ni foregående kampene.

*Alexandre Lacazette vil med scoring bli den første Arsenal spilleren siden Brian Marwood i 1988 som scorer i sine tre første hjemmekamper i ligaen.

*West Brom har kun vunnet fem av sine siste 35 bortekamper i ligaen.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl 21.00.

 

 

We love you Arsenal, we do!

Arsenal 2

Lacazette (20' 67)

West Bromwich Albion 0