Arsenal sikret viktige poeng i London-derby mot The Hammers.

De siste årene har Arsenal hatt et svært godt grep om poengene når Arsenal og West Ham har møttes.

Bare to av de 30 siste oppgjørene seg i mellom har det endt med Arsenal-tap i disse oppgjørene, og den statistikken skulle The Gunners forlenge på London stadium søndag kveld.

Men det var ikke de mest åpenbare spillerne som skulle bli tungen på vektskålen denne gangen.

Den første halvtimen var det ikke altfor mye dramatikk å skrive hjem om, men nerven i kampen var det derimot ingenting å si på.

Mer action ble det da Eddie Nketiah, som har startet de fire siste kampene for Arsenal, kom seg fri i midten. En god avslutning fra spissen, men tidligere gooner Lukas Fabianski lå langstrakt ut til sin venstreside og slo ballen trygt ut til hjørnespark.

På det påfølgende dødballen skulle det bli ennå farligere. Ballen ble pisket inn fra Bukayo Saka og inne i feltet ruvet Rob Holding høyest i luften. Midtstopperen stanget kontrollert inn 1-0 for de refleksgule med bare 5-6 minutter igjen før pause!

Men vertene hadde noe å by på de også. På et hjørnespark like etter fikk Aaron Ramsdale testet reaksjonen, og den britiske sisteskansen parerte med en sterk og høy hånd for å slå ballen ut av farlig sone.

Like før pause ble det derimot en utligning i Øst-London. Etter at Vladimir Coufal slo en hard ball inn fra høyresiden fikk Jarrod Bowen lagt ballen til rette på første touch, før han banket ballen inn i lengste hjørne på neste sprett.

Noe svakt press inn mot pausen, men desto større grunn til å gasse opp et par hakk etter sidebyttet.

Det skulle vise seg at dette var midtstoppernes aften for The Gunners, for før ti minutter av den 2. omgangen var spilt skulle nok en forsvarsspiller gjøre seg gjeldende.

Nok et godt slått hjørnespark av Saka ble, bare halvveis, klarert av West Ham-forsvaret. Returen havnet ute hos Gabriel Martinelli, som skrudde ballen inn mot bakerste stolpe. Der fant han navnebror Gabriel Magalhaes, som stanget inn 2-1 for gjestene - via en sjanseløs Fabianski.

Flere scoringer ble det ikke på London stadium, mye takket være en solid oppvisning av West Hams polske sisteskanse, som ved flere anledninger vartet opp med gode redninger.

Poengene ble derimot med tilbake til N5. Det betyr at vi fremdeles holder Tottenham bak oss og også har Chelsea på tredjeplass innen rekkevidde, som etter tapet mot Everton nå bare ligger tre poeng foran oss.

Det blir derfor spennende å se hvordan vi klarer å takle de fire siste kampene av årets sesong.

Første hinder er hjemme mot Leeds 8. mai. Der vil det være en solid norsk delegasjon på stadion som reiser over på årets første fellestur. Vi gleder oss!