• Arsenal 1

Smith-Rowe (82)

Hibernian tok en overraskende seier mot Arsenal i sesongens første test.

Arsenal første treningskamp i oppkjøringen til 2021/22-sesongen startet i Skottland hvor de skulle ha en mini-treningsleir før de drar videre til USA.

Første motstander i denne sesongoppkjøringen var Hibernian, som forrige sesong kom på 3. plass i den skottske Premier League.

Kampen kunne ha fått en nydelig start for Arsenals del da Eddie Nketiah snappet en ball i de bakre rekker hos vertene, men spissen avsluttet en meter utenfor helt ålene med keeper.

Reiss Nelson hadde også lyst til å sette en ball forbi tidligere lagkamerat Matt Macey, men sisteskansen kom seirende ut av den duellen med en flott redning.

To misbrukte muligheter, og det skulle straffe seg.

Etter et svakt tilbakespill av Cedric Soares, klønet keeperdebutant Arthur Okonkwo det til. Sisteskansen misset på ballen og Martin Boyle fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0 for de grønnkledde.

Hibernian presset på mot pause, men Okonkwo og stolpen sørget for at det bare ble et baklengs før hvilen.

Etter sidebytte hadde både Nicolas Pepe og Thomas Partey hver sin suser fra frispark, men i begge tilfellene stod stolpen i veien.

Midtveis inn i den 2. omgangen doblet hjemmelaget ledelsen da Daniel Mackay fikk stanget inn et "scrappy goal" i etterkant av et hjørnespark.

Arsenal fikk sjansen til å redusere fra 11-metersmerket med drøy 18-19 minutter igjen å spille da Pepe ble dyttet over ende i straffefeltet. Ivorianeren tok straffen selv, men dessverre ble det et svakt forsøk og keeper reddet ganske komfortabelt til sin venstre side.

Emile Smith-Rowe sørget for en etterlengtet scoring 8 minutter før full tid da han satte inn et innlegg som Hector Bellerin slo inn på bakerste stolpe, men det var for lite for sent for Arsenal som til slutt tapte 2-1 for skottene.