Pereyra (79)
  • Arsenal 2

Aubameyang (21' 32)

Arsenal hadde seieren i lommen, men rotet det til for seg selv.

Det lugget litt, men i den første omgangen hadde Arsenal relativt god kontroll på Watford – til og med på bortebane.

Pierre-Emerick Aubameyang fikset 1-0 med en klassescoring halvveis i omgangen. Etter å ha mottatt ballen fra en fremadstormende Sead Kolasinac vendte spissen på en femøring og banket ballen i mål.

Ti minutt seinere doblet Auba til 2-0 etter et nydelig angrep av Arsenal. En fin stikker fra Mesut Özil skaffet Ainsley Maitland-Niles akkurat det rommet han trengte på høyresiden, og backen pisket inn et innlegg. Der stod Aubameyang; enkelt i mål.

Med en trygg tomålsledelse til pause skulle man tro at Arsenal hadde denne seieren i sin hule hånd, mot det som før runden var tabelljumbo med ett skarve poeng hittil.

Men så begynt Arsenal å gjøre det de, dessverre, er veldig dyktige til: å rote det til for seg selv.

Under Unai Emery er det en bevisst plan om å spille seg ut bakfra. Selv om Watford presset helt inn på 16-meteren skulle de også gjøre det i det 53. spilleminuttet.

En halvmotivert pasning fra Sokratis skulle forsøke å treffe Matteo Guendouzi, men ballen ble snappet opp og Tom Cleverley kunne banke inn 1-2 for Watford.

Og da ble Arsenal stresset. Hjemmelaget tok fullstendig over initiativet i kampen, mens Arsenal knapt nok forstod hva som foregikk ute på matten.

Etter en periode med stor dominans av hjemmelaget, kom så omsider utligningen. Et fullstendig blottlagt Arsenal gav vertene fritt løp til å løpe i. Ballen havnet i beina til Roberto Pereyra, som akkurat var litt for rask for nykommeren David Luiz.

Brasilaneren stakk ut en fot, den løp argentineren inn i. Straffespark til Watford. Pereyra tok den selv; 2-2.

De siste 10 minuttene var Watford nærmere 3-2 enn vi var å ta ledelsen igjen, men ingen av lagene klarte å finne den avgjørende scoringen.

Det føles derfor som to svært bitre poeng å legge igjen på Vicarage Road, i en kamp Arsenal så til de grader ikke møtte opp i etter pause.