Alderweireld (81)
  • Arsenal 1

Lacazette (16)

Arsenal tok ledelsen, men kom til slutt tomhendte hjem fra White Hart Lane.

Nord-London-derbyet. Årets viktigste kamp. Kampen der ingen lag har hverken råd eller lyst til å tape.

De siste sesongene har Tottenham vært over Arsenal på tabellen når kampene har blitt telt opp etter sesongslutt. I år har begge levert godt under pari, men før oppgjøret lå Arsenal et poeng foran.

Man vet at det alltid blir dramatisk mellom disse lagene, men det gikk mot en forrykende start for The Gunners.

Allerede etter et kvarters spill vant Granit Xhaka ballen høyt oppe i banen, og ballen gikk videre til Alexandre Lacazette. Franskmannen hamret til mot landsmann Hugo Lloris' mål. BANG. Rett i det nærmeste hjørnet. 1-0.

Gleden ble derimot kortvarig. Veldig kortvarig. Bare et par minutter seinere skulle Sead Kolasinac bare spille en enkel pasning hjemover mot David Luiz. Pasningen ble upresis og Luiz ble plutselig i kjempetrøbbel alene mot lynhurtige Son Heung-min.

Sørkoreaneren dro av Luiz og chippet kontrollert inn ballen over Emi Martinez. Utligningen på WHL var et faktum.

En suser fra Ben Davies som smalt i tverrliggeren fra distanse var det nærmeste lagene kom et nytt ledermål før pause, og lagene gikk i garderoben like langt.

Sidebyttet gjorde godt for Arsenal, for det var gjestene som dominerte starten på den andre omgangen. Pierre-Emerick Aubemeyang fikk en god mulighet rundt timen spilt, men stolpene stod nok en gang veien for et mål i Nord-London.

Idet lagene tok en kort drikkepause midtveis i omgangen satte Mikel Arteta inn Bukayo Saka. Selv om mange da hadde forhåpninger om at det skulle gi Arsenal et friskt pust, var det heller det motsatte som skjedde.

Etter denne pausen tok Tottenham over og Arsenals usikkerhet øket gradvis. Og så - ti minutter før full tid - skulle det smelle igjen fra hjemmelaget.

Et hjørnespark ble svingt inn fra Son og en ruvende Toby Alderweireld stanget inn 2-1 til de hvitkledde. Svakt markeringsspill av Arsenal, hvor både Shkodran Mustafi og Kieran Tierney ikke maktet å plukke opp den høyreiste belgieren.

Arteta kastet ut sine siste kort med Reiss Nelson, Joe Willock og Cedric Soares, men innbytterne klarte ikke å gjøre noen signifikant forskjell siste minuttene.

Det endte derfor med et smertelig, smertelig tap mot erkerivalene. De liljehvite klatrer derfor forbi Arsenal og opp på en 8. plass, mens Arsenal seiler akterut på en foreløpig 9. plass med 5 poeng opp til topp seks med tre kamper igjen å spille.

Sjansene om europacupspill neste sesongen ser syltynne ut nå - med mindre Arteta klarer å dra frem litt magi i FA Cupen.