Cisse (53)
    El Arabi (119)

Det ble en heller begredelig oppvisning da Arsenal gikk på hodet ut av Europa League.

Mikel Arteta mente alvor med lagoppstillingen og mønstret så å si et toppet lag med de han hadde tilgjengelig.

Med 1-0 fra forrige oppgjør, var det i hovedsak bare et spørsmål om å holde kontroll på oppgjøret mot greske Olympiakos. Dessverre ble det en berg- og dalbane for The Gunners.

Men selv om dette var en kamp som betydde mye for begge lag, ble det en heller kjedelig 1. omgang. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, med visshet om at det helt sikkert kom til å dra seg til utover i andre halvdel.

Og slik ble det også.

Før åtte minutter var spilt av den andre omgangen hang ikke Arsenal med på et hjørnespark. Pape Abou Cisse fikk gå relativt uforstyrret opp og nikket inn ledermålet for bortelaget. Det betydde at nå var lagene likt.

Samtidig som Arsenal sleit med å skape store sjanser, holdt grekerne pottetett bakover i banen.

Kampen ebbet ut i et 1-0-tap for Arsenal, som resulterte i ekstraomganger og en potensiell straffesparkkonkurranse.

Men til straffespark ville ikke vår kaptein Pierre-Emerick Aubameyang. Syv minutter før andre ekstraomgang var ferdigspilt saksesparket han inn 1-1 - og Arsenal var igjen i føringen sammenlagt.

Store jubelscener utspilte seg, både på banen og på tribunen fra de Londonerne som hadde tatt turen.

Gleden ble derimot kortvarig. Minuttet før ordinær tid i omgangen var over, sneik El Arabi seg fri på bakerste stolpe og lirket inn Olympiakos' andre scoring for kvelden. På bortemålsregel var derfor nå plutselig gjestene videre.

Arsenal startet å pumpe ballen opp i boksen, men med liten tid var det få sjanser igjen til å avgjøre.

Utrolig nok kom sjansen! Et håpløst klareringsforsøk gjorde at ballen spratt Arsenals vei inne i 16-meteren til gjestene, og hvem andre enn Aubameyang ønsker du i en slik situasjon?

Den gabonske spissen hugget til fra nært hold - men på mirakuløst vis klarte spissen å sette ballen til side for mål. En helt sønderknust 30-åring innså derfor at han hadde sviktet i det avgjørende øyeblikket, for få strakser etterpå blåste dommeren av kampen og Arsenal var ute av turneringen.

Et sviende, sviende tap for The Gunners og Arteta, som nå bare har FA Cupen igjen å kjempe om av edelt metall. I serien er det bare én ting som gjelder; å sikre én av plassene som sikrer europacupspill kommende sesong.