Maitland-Niles (54)
    Willock (71)

Det ble en høydramatisk kamp mellom Liverpool og Arsenal i ligacupen.

Det var helt tydelig at både Jurgen Klopp og Unai Emery ønskte å gi spillere som ikke har spilt så mye denne sesongen spilletid.

Men cupkamper har en tendens til å by på både den ene overraskelsen etter den andre, og onsdag ble det et høyinteressant oppgjør hvor det var de offensive prestasjonene var klart mye bedre enn de defensive.

Vertene på Anfield tok en tidlig ledelse etter at Rhian Brewster tuppet inn et innlegg fra tidligere Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain allerede i det 6. spilleminuttet.

Arsenal skulle derimot komme kraftig tilbake.

Mesut Özil, som endelig fikk seg litt spilletid igjen, fikk tid og rom til å sende et innlegg inn i feltet fra høyresiden. Unge Bukayo Saka fikk avsluttet på første touch, men keeper Caoimhin Kelleher fikk kastet opp en lanke for å avverge skuddet. Returen havnet derimot i beina til Lucas Torreira, som banket ballen sikkert inn til 1-1.

Hittil denne sesongen har nykommer Gabriel Martinelli hatt et fenomenalt scoringssnitt, og det skulle bare fortsette denne onsdagskvelden. Etter et hurtig frispark fikk Ainsley Maitland-Niles både ett og to forsøk på å slå inn fra høyre. Kelleher måtte nok en gang gi retur, etter at lagkamerat Joe Gomez taklet ballen mot eget mål, og der ventet Martinelli. 2-1!

Ti minutter senere gjort Özil en solid defensiv jobb, og utnyttet et sløvt forsvar. Tyskeren flikket gjennom Saka, som på første berøring pisket inn et innlegg mot Martinelli. BOOM! 3-1 til Arsenal, og The Gunners var på vei mot en svært imponerende snuoperasjon.

Martinelli kom dessverre i negativt søkelys 4-5 minutter før pause, da han tråkket på en fremadstormende Harvey Elliott som gikk over ende i Arsenals 16-meter. Dommer
Andre Marriner så ingen annen utvei enn å peike på straffemerket.

Fra 11 meter var veteranen James Milner sikker som banken og reduserte til 2-3, som også ble pauseresultatet.

Allerede en målrik affære, men ennå mer skulle det bli.

Tidlig i den andre omgangen var Liverpool igjen veldig sløve i forsvar. Et svakt tilbakespill av James Milner ble snappet opp av Maitland-Niles, som overlot ballen til Özil. Fra død vinkel spilte tyskeren ballen ut igjen i feltet, hvor Maitland-Niles enkelt kunne plassere inn Arsenals fjerde for kvelden.

Da skulle man kanskje ha trodd at det ville være game, set, match, men da kjenner man ikke Arsenal godt nok.

Like før timen var spilt fikk The Ox et drømmetreff fra drøye 20 meters hold. 3-4 og ny spenning i kampen. Divock Origi utlignet like etter, med et hardt skudd som Emiliano Martinez kanskje føler han burde ha reddet.

Men Joe Willock hadde også lyst til å være med på festen, og sendte i vei en kanonkule fra om lag 20-25 meter som suste inn i det lengste hjørnet. Da stod det 20 minutter igjen på klokka, og alt Arsenal trengte å gjøre var å ri inn ledelsen.

Det så nesten ut til å lykkes, men tre og et halvt minutt inne i overtiden fikk Origi overraskende mye tid og rom til å gjøre seg klar til å fyre løs på hel volley etter et innlegg fra høyre. Ballen smatt under Martinez, Liverpool hadde utlignet og det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Fra krittmerket startet både Hector Bellerin, James Milner, Matteo Guendouzi, Adam Lallana, Martinelli og Brewster med å sette sine straffer. Innbytter Dani Ceballos, som man kanskje hadde forventet skulle være blant de sikre kortene, banket ballen hardt til venstre i keeperhøyde - og Kelleher bokset ballen unna.

Origi fulgt opp med en fulltreffer, som også Maitland-Niles gjorde. Men da innbytter Curtis Jones satte inn Liverpools femte av femte straffe, sikret laget fra Merseyside seieren og kan se frem mot en kvartfinale i ligacupen.

Etter en slik kamp sitter man egentlig igjen som et lite spørsmålstegn. Å score fem mål på Anfield skal, og burde, være nok til å dra hjem en seier. Men da kan man ikke ta seg råd til å slippe inn fem mål samtidig.

Arsenal var nok det laget som stilte sterkest, både fra start og av innbyttere, men likevel sitter man igjen med ingenting.

Det skal jo sies av ligacupen, eller Carabao Cup som sponsornavnet er, ikke er der man bør satse tyngst, men det er uansett aldri kjekt å tape fotballkamper.

Det Arsenal skal ta med seg er at de offensive kvalitetene de viste i denne kampen var meget bra, og så - igjen - er det i det defensive at vi svikter.

Wolves venter hjemme på Emirates på lørdag; da blir det tre poeng!