Aubameyang (21)
  • Leicester City 1

Vardy (85)

Arsenal med ti mann mistet seieren i sluttminuttene.

I kampen om europacup neste sesong er det helt avgjørende for Arsenal å ta poeng i alle gjenværende kamper. Det var derfor desto viktig å ta poeng mot Leicester City som før onsdagens kamper lå på 3. plass.

Og selv om revene fra Midlands yppet seg i åpningen, var det Arsenal som var det totalt dominerende laget i 1. omgang.

Etter å ha produsert noen nesten-sjanser, skulle det litt magi til på Emirates.

En strøken gjennombruddspasning av Dani Ceballos falt perfekt i beina til Bukayo Saka. 18-åringen fintet rutinerte Jonny Evans regelrett ut i den berømte pølsebua, før han slo en nydelig vektet pasning inn i feltet. Der stormet Pierre-Emerick Aubameyang frem og plasserte sikkert inn 1-0 for Arsenal.

Videre ut i omgangen fortsatte Arsenal å produsere gode muligheter, men Kasper Schmeichel hadde bestemt seg at ett baklengsmål fikk være nok. Dansken vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre, og lagene gikk til pause med "bare" 1-0.

Det skulle bli avgjørende etter sidebytte, for som vi alle vet: Foxes never quit.

Ti minutter ut i den andre omgangen fikk Iheanacho et perfekt innlegg fra Jamie Vardy, men spissen maktet ikke å få nok dreis på skuddet til å utmanøvrere en ellers solid Emi Martinez.

Etter prikkepausen midtveis i omgangen ville Mikel Arteta sette inn noen friske bein og Joe Willock og Eddie Nketiah ble byttet inn. Det skulle vise seg å gå skikkelig galt, for sistnevnte hadde bare så vidt kommet inn på banen før han gikk uvørent inn i en duell og satte en strak fot i knehøyde på James Justin.

Situasjonen så ikke ut til å være så alvorlig ved første øyekast, men plutselig skulle situasjonen sees på av VAR. Etter noen minutters vurdering gikk dommer Chris Kavanagh selv bort til TV-skjermen for å vurdere. Konklusjonen kom raskt: direkte rødt for farefullt spill.

Med drøyt 15 minutter igjen å spille, pluss tilleggstid, måtte Arsenal derfor fullføre kampen med én mann mindre.

Det ble for tøft og fem minutter før full tid snek Vardy seg omsider fri fra markeringen inne i feltet. 1-1.

Ingen av lagene fikk den avgjørende scoringen, og begge lag er nok misfornøyde med å ikke få med seg tre viktige poeng. Ikke en perfekt oppladning til Nord-London-derbyet førstkommende søndag på WHL...