• Everton 2

Calvert-Lewin (1)
    Richarlison (45)

Det ble en marerittstart, men Artetas utvalgte gravde fram en seier.

4-0 mot Newcastle og en knipen seier 1-0 mot Olympiakos var det Arsenal hadde i beina inn mot møtet mot Everton på søndag.

Om det var slitasjen eller fokuset som bare ikke var til stede er vanskelig å si, men før minuttet var spilt gikk uansett gjestene opp i ledelsen.

Et frispark viste seg å bli vanskelig å klarere, og da fikk målsniken Dominic Calvert-Lewin akkurat nok tid og rom til å brassesparke inn 1-0 for The Toffees.

Men siste ordet i kampen var langt ifra sagt.

Sead Kolasinac var tilbake i startoppstillingen, men bosnieren måtte forlate banen etter det som så ut som en skikkelig trøkk i høyre skulder. Inn kom brennhete Bukayo Saka, som ikke var noen dårlig erstatter.

For unggutten kom i søkelyset så å si med en gang. Under ti minutter etter han kom inn, serverte han et strøkent innlegg til Eddie Nketiah. Spissen hang som en frisbee i luften og plasserte ballen sikkert inn i det lengste hjørnet.

Jubelen hadde knappest nok lagt seg før hjemmefansen kunne teste desibelmålerne enda en gang.

En glimrende gjennombruddspasning av David Luiz åpnet opp hele forsvaret til Carlo Ancelotti. Da hjelper det å ha en lynhurtig Pierre-Emerick Aubameyang som fikk forsere rett mot Jordan Pickford. Den gabonske spissen var nådeløs; 2-1!

Det så ut til at Arsenal skulle klare å holde på ledelsen til pause, men inne i overtiden raknet det igjen - også denne gangen på dødball. Et hjørnespark ble først halvveis klarert, før ballen ble slått inn igjen. Ballen ble stusset videre mot Richarlison som akkurat fikk kastet frem en lang tå rett foran Bernd Leno og pirket ballen over målstreken.

Lagene gikk derfor i garderoben like langt, men det skulle ikke vare lenge.

23 sekunder gikk det etter sidebyttet. Et nydelig innlegg av Nicolas Pepe på høyresiden landet perfekt på hodet til Aubameyang, som nikket ballen kontant inn i samme hjørnet som ballen kom fra. Lekker scoring - og ny ledelse for Arsenal!

Utover i den andre omgangen var det smått utrolig at det ikke ble bare den ene scoringen.

Nketiah hadde et skudd i stolpen, mens i andre enden sørget en enorm Leno for at buret var stengt for resten av kvelden.

Dermed kunne Mikel Arteta juble over sin andre strake seier i serien, tredje i alle turneringer, og holder i samme takt følge med de andre lagene over oss på tabellen.