• Crystal Palace 1

Ayew (54)
  • Arsenal 1

Auba (12)

Aubameyang både positivt og negativt involvert da Arsenal måtte fullføre kampen med ti mann.

Crystal Palace har vært et vanskelig lag å møte for The Gunners de siste sesongene, hvor Arsenal bare hadde vunnet to av de seks siste oppgjørene mot Roy Hodgsons gutter før lørdagens oppgjør.

Denne gangen kom Arsenal godt i gang i London-derbyet etter at arsenalet til Mikel Arteta fyrte på alle sylindre på topp.

Et glimrende gjennomspill av Alexandre Lacazette spilte fri Pierre-Emerick Aubameyang. Aleine med Vicente Guaita var den gabonske spissen nådeløs; 1-0 etter snaue 11 minutter og 50 sekunder.

Det er ikke ofte at Arsenal har tatt med seg en ledelse til pause, men et velspillende Arsenal i den 1. omgangen sørget for at en sjelden ledelse kunne taes med inn i garderoben halvspilt.

Dessverre var det ikke en ledelse som skulle vare.

Åtte og et halvt minutt etter sidebytet var David Luiz uheldig som ble påskudd fra kort hold, noe som gjorde at ballbanen endret seg og ballen seilte over Bernd Leno som bare kunne se ballen dale inn i det åpne buret.

Vondt ble verre da Aubameyang fikk direkte rødt etter en VAR-gjennomgang, etter en tøff takling på Crystal Palace's Max Meyer midtveis i den 2. omgangen.

Arsenal var fortvilte, men måtte uansett fullføre kampen med ti mann.

På tampen kunne Nicolas Pepe bli den store helten da han fikk en perfekt avslutningsmulighet utenfor hjemmelagets mål, men ballen smalt i stolpen. På returen var Lacazette akkurat ikke rask nok, og fikk bare sendt i vei en slapp avslutning som Guaita fikk kontroll over.

Dermed ble det bare det ene poenget mot Palace, og Arsenal forblir på en 10. plass etter 22 spilte serierunder.