Auba (13)
  • Chelsea 2

Jorginho (83)
    Abraham (87)

Arsenal så ut til å ta sin første seier under Mikel Arteta, men så rotet vi det til i 2. omgang.

Det ble et steg i riktig retning borte mot Bournemouth på Boxing Day, selv om det bare ble poengdeling mot sørkystlaget.

Oppgaven var desto større da erkerival Chelsea kom på besøk til Emirates søndag ettermiddag. Begge lags managere er ferske i managerstolen, men det var den ferskeste som kom best i gang.

Et godt dødballtrekk gjorde at Calum Chambers stusset ballen videre til en helt umarkert Pierre-Emerick Aubameyang, som enkelt kunne stupheade inn 1-0 for Arsenal før kvarteret var spilt.

"Nye" Arsenal tok Chelsea-sjef Frank Lampard litt på sengen, og måtte bytte ut Emerson allerede etter halvtimen. I løpet av den havltimen var Arsenal svært gode, og så ut til å endelig få en stopper på den elendige formen.

Til pause må Lampard ha formidlet noen velvalgte ord, for etter sidebyttet snudde også kampen karakter.

Fra å dominere i den 1. omgangen, var Arsenal plutselig på hæla etter hvilen.

Lenge holdt Arsenal stand mot trykket fra de blå gjestene, men drøye 7 minutter før full tid raknet det fullstendig.

Bernd Leno skulle bare opp og bokse på et frispark, men tyskeren traff bare luft på knyttneven sin. Joringho kunne dermed bare spasere ballen i mål på bakerste stolpe.

Det svei nok hardt for Arsenal, for bare noen få minutter etter sendte Tammy Abraham Chelsea i ledelsen etter at bortelaget satte i gang en kontring.

Man kan nok stille spørsmål ved Arsenals forsvarsspill i forkant av scoringen, men det er ingen ny problemstilling.

Arteta maktet ikke å trylle frem noen magisk triks i sluttspurten, og det ble dermed et svært, svært bittert tap mot erkerivalen – som også har vært ute av form den siste tiden.

Idet vi går inn i nyåret ligger Arsenal derfor på en sjokkerende dårlig 12. plass, noe som bare kan – og må – bli bedre i 2020.

Arteta har en stor jobb foran seg. De første 30 minuttene var bra søndag, men fotballkamper varer i 90. Onsdag kommer Ole Gunnar Solskjær og Mancheser United på besøk. Ny viktig kamp. Ny sjanse til å vise seg frem.