• Aston Villa 2

McGuinn (21)
    Wesley (61)

Med ti mann på banen snudde Arsenal 0-1 til 3-2 mot nyopprykkede Aston Villa.

Det startet som et mareritt hjemme mot Aston Villa. Et tidlig gult kort mot Ainsley Maitland-Niles skulle vise seg å bli kostbart, men før man kunne gremme seg over det tok gjestene fra Birmingham ledelsen.

Et innlegg fra Jack Grealish i det 20. spilleminuttet landet perfekt på foten til John McGinn, som med et sleivspark lurte ballen forbi sisteskanse Bernd Leno.

Vondt ble verre da Maitland-Niles fikk sitt andre gule like før pause, noe som TV-bildene kunne tilsi var noe streng.

Arsenal stod sjokkerte og lurte på hva som hadde skjedd, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Men dagens siste ord var langt ifra sagt.

Matteo Guendouzi hadde fått nok da han forsøkte å gjøre alt på egen hånd i det 58. spilleminuttet. Franskmannen holdt nesten på å drible seg forbi hele Villa-forsvaret, men ble omsider meiet ned inne i 16-meteren. Korrekt straffespark tildelt The Gunners.

Rekordsigneringen Nicolas Pepe tok oppgaven; aldri i tvil 1-1! Endelig var ivorianerens første scoring for Arsenal i boks - noe han helt sikkert har ivret etter å få.

Gleden ble derimot kortvarig. Nøyaktig ett minutt og 30 sekunder seinere tok Villa ledelsen tilbake etter å ha stormet frem på vår høyreside. Ballen ble slått inn mot brasilianske Wesley, som med en lang tå tuppet inn 2-1 for de burgunderfargede.

Unggutten Bukayo Saka ble ofret for å få flere forsvarere etter pausen, og innbytter Calum Chambers ble foretrukket. Det var kanskje ikke så dumt, for snaue 10 minutter før full tid skulel det gi uttelling.

Engelskmannen presset og kriget, som til slutt gav ham muligheten til å sende i vei et skudd mot Tom Heaton. Ballen seilte over Villa-keeperen og inn i det lengste hjørnet. 2-2!

Og da var alle pluggene tente for The Gunners. Arsenal ble nektet en god mulighet to minutter seinere da Pierre Emerick Aubameyang ble felt like utenfor 16-meteren til bortelaget. Den gabonske spissen ville ta frisparket selv, tok rennfart og skrudde ballen inn i det lengste hjørnet - til venstre for en fastgrodd Heaton. Bang! 3-2 til Arsenal!

Da var det bare om å gjøre å tette igjen bakover, noe Unai Emerys gutter klarte. Etter å ha kludret det til for seg selv, klarte Arsenal heldigvis å ro seg inn igjen. Tidvis så det ikke vakkert ut, men alt som betyr noe er tre poeng.

Tirsdag kommer Nottingham Forest på besøk, før vi drar til Old Trafford mandag kveld.