Rice (48)
  • Arsenal 0

En skuffende oppvisning mot London-rival West Ham.

Verken tempoet, underholdningen eller prestasjonene var noe Premier League kan være bekjente av i første halvdel av London-derbyet mellom West Ham og Arsenal.

Tilnærmet gåfotball preget de første 15-20 minuttene, og såpebobler som sprakk gav mer lyd fra seg enn både publikum og spillerne på banen.

Kampen åpnet seg mer opp etter hvert, men etter 45 nokså kjedelige minutter gikk lagene til pause.

Unai Emery har hatt til vane å gjøre bytter i pausen, men denne gangen lot han være. Det skulle han kanskje ha gjort, for drøye to minutter etter sidebyttet hadde Granit Xhaka et fryktelig klareringsforsøk som gikk rett ut i feltet.

Andreballen ble plukket opp av hjemmelaget, og unggutten Declan Rice skrudde ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Sveitseren og Shkodran Mustafi ble senere byttet ut til fordel for Lucas Torreira og Aaron Ramsey for å blåse liv i laget, som fungerte til en viss grad.

Men til tross for at Arsenal prøvde å presse frem en utligning, ville det seg ikke.

Unøyaktige pasninger, svakt avslutninger og slurvete kombinasjoner bidro til at Arsenal ikke maktet å snu kampen til sin fordel.

Et enormt steg tilbake fra Arsenal, som må opp flere hakk om de skal kunne ha noen som helst sjanse mot Chelsea i neste runde. Taper de den også, er håpet om en 4.-plass så å si helt utopisk.