En heseblesende kamp mellom de to erkerivalene endte med Arsenal-seier.

Kampoppsettet har vært relativt greit for Arsenal siden de møtte Manchester City og Chelsea i åpningen, men i ettermiddag var det en ny, stor test for Unai Emery og co.

Arsenal har slitt i storkampene de senere sesongene, men mot erkerival Tottenham ville The Gunners vise at de mener alvor i år.

Et høyt press sørget for at de liljehvite ble presset bakover i åpningen.

Intensiteten ga uttelling da Arsenal ble tildelt et straffespark før det var spilt 10 minutter.

Fra krittmerket var Pierre-Emerick Aubameyang nådeløs og satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Men så etter halvtimen på Emirates skulle kampen vri 180 grader.

Først fikk Eric Dier stusset inn utligningen, etter at Bern Leno ikke maktet å få kroppen godt nok bak ballen og lærkula smatt inn i nærmeste hjørnet.

Så bare noen få strakser seinere var Tottenham i ledelsen da Harry Kane satte inn 2-1 fra et straffespark, som var i det billigste laget.

Gjestene fikk med seg ledelsen til pause, men i pausen gjorde Emery drastiske tak for å snu kampen. Både Alexadre Lacazette og Aaron Ramsey ble kastet inn fra start av andre omgang. Det skulle vise seg å være et godt trekk.

Aubameyang klinket først inn et perfekt innlegg fra Hector Bellerin, og så skulle innbytterne ta scenen.

Med drøye kvarteret igjen å spille slo waliseren en glimrende bakromspasning som fann veien til Lacazette, som via et Tottenham-bein lirket inn 3-2 for de rødkledde til ellevill jubel hos hjemmefansen.

Jubelen hadde knapt lagt seg da ynglingen Lucas Torreira smatt gjennom forsvaret og banket inn 4-2 for vertene. Hans aller første mål for sin nye klubb.

Ydmykelsen ble komplett da Jan Verthongen fikk sitt andre gule kort for ettermiddagen da han gikk svært tøft inn i en duell med målscorer Lacazette fem minutter før full tid, og måtta da fullføre kampen med 10 spillere.

For å gjøre det enda bedre for Arsenal, sørget seieren for at de krabbet seg forbi Tottenham og opp på en 4.-plass. Den schmaker godt.