Nelson (18)
    Aubameyang (64)
  • Lazio 0

Om en ukes tid sparkes sesongen i gang. I generalprøven mot Lazio viste Arsenal lovende takter.

Det var egentlig Sevilla som Arsenal skulle måle krefter mot, men de måtte avlyse kampen på grunn av utfordringer i eget kampprogram.

Da steppet heller Lazio inn, og det var ingen lettvekter. Arsenal tok derimot ledelsen tidlig i 1. omgang – med litt tur.

Alex Iwobi løsnet først et brukbart skudd som smalt i stolpen, og på returen stod unge Reiss Nelson klar og satte ballen kontrollert i nettet (selv om han muligens hadde en liten skulder på feil side av offsidelinjen).

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, i en kamp hvor de to nysigneringene Stephan Lichtsteiner og Lucas Torreira begge gjorde sin debut for Arsenal.

I pausen valgte Emery å gjøre to bytter, blant dem Pierre-Emerick Aubameyang, og det skulle vise seg å være et lurt trekk.

Etter bare 17-18 minutters spill av den andre omgangen noterte den gabonske spissen seg for sin fjerde scoring denne pre-season. Og sørget med det for at det stod 2-0 til Arsenal.

Flere scoringer ble det ikke, og The Gunners kunne konstatere at generalprøven endte med to mål, seier og ikke minst en solid smultring.

Vi gleder oss allerede til sesongstart kommende helg, hvor Arsenal møter regjerende seriemester Manchester City på Emirates stadium.

Den kampen spilles søndag 12. august, med avspark klokken 17:00.