Aubameyang (56)

Etter 11 strake seirer tok seiersrekken slutt mot Roy Hodgson.

Arsenal har vært i fyr og flammer i det siste og har virket bortimot ustoppelige. Da var det naturligvis forventet at formen skulle forlenges mot Crystal Palace som har slitt med å finne nettmaskene på Selhurst Park.

Men det var vertene som var mest på hugget.

Én avslutning gikk i stolpen og en annen gikk utenfor, men gjestene fra Nord-London så ut til å klare å holde unna til pause. Så ble det ikke.

Like før full tid skulle Shkodran Mustafi klarere et hjørnespark, men endte istedenfor opp med å meie Kouyaté over ende – straffespark!

Den muligheten tok Luka Milivojevic godt vare på og Crystal Palace kunne gå til pause med 1-0, lagets aller første scoring på hjemmebane siden serieavslutningen i vår.

Arsenal må ha fått en skyllebøtte i garderoben, for de skulle slå kraftig tilbake etter sidebyttet.

5-6 minutter ut i den andre omgangen fikk Granit Xhaka muligheten til å utligne fra en frispark på hjørne av 16-meteren, og sveitseren sendte av gårde et prosjektil som suste inn i det lengste hjørnet.

Bare noen minutter senere var kampen snudd på hodet, etter at Pierre Emerick Aubameyang fikk pirket inn 2-1 (med én millimeters margin), selv om scoringen burde ha blitt annullert for hands på franske Alexandre Lacazette i situasjonen i forkant.

Scoringen ble tellende, og Arsenal måtte nå bare tette igjen bakover.

Det klarte de til det stod igjen ca. 7-8 minutter.

En Xhaka med selvtillit skulle bare hindre Wilfred Zaha å dra seg forbi, men endte opp med å felle spissen og laget med det kampens andre straffespark imot Arsenal.

Milivojevic tok også denne straffen og satte ballen i samme hjørne. 2-2!

Det klarte Arsenal ikke å svare på, og da ble det derfor poengdeling for første gang for Arsenals del denne sesongen.

Det må sies; et skuffende resultat totalt sett, selv om man skal være fornøyd med opphentingen til 2-1. Så ser man at Arsenal fremdeles har en lang vei å gå defensivt. Det skal også presiseres at Xhaka som back nok ikke er den beste løsningen man kan ha. Forhåpentligvis er naturlige backer snart friske igjen – de trengs!