• Bournemouth 1

Mousset (30)

Full kontroll da Josh King og co kom på besøk.

Det har vært mye skriverier om Mesut Özil den siste tiden, men mot Bournemouth var han tilbake i laget – til og med fra start.

Den muligheten benyttet tyskeren seg av, og før det var spilt fire minutter på Emirates kom han plutselig i ypperlig scoringsposisjon etter å ha blitt spilt gjennom av lagkamerat Sead Kolasinac.

Tyskeren var iskald fra drøye 10-12 meter og nærmest chipet ballen i mål; via en hanske av Cherries-keeper Artur Boruc.

Özil var også sterkt delaktig i mål nummer to. En håpløs tversoverpasning fra Adam Smith ble snappet opp av Henrik Mkhitaryan, som utfordret på egenhånd. Armeneren spilte vegg med Arsenals nummer 10, og satte så inn 2-0 for The Gunnes. Lekker scoring!

Bournemouth skapte ny spenning i oppgjøret da Matteo Guendouzi somlet i det oppbyggende spillet. Lys Mousset satte inn 1-2 for gjestene, til franskmannens store frustrasjon.

Rett etter sidebyttet fikk derimot Unai Emery og co roet nervene igjen. Et glimrende angrep på høyresiden resulterte i et innlegg i boksen, og der stod kaptein Laurent Koscielny.

Midtstopperen var både god og heldig, og via noen bein fikk veteranen kreditert en scoring.

Det har ikke vært altfor mange scoringer av Pierre Emerick Aubameyang i det siste, men like før timen viste på kampuret skulle det endelig løsne for den gabonske spilleren.

En nydelig stikker gjennom midtforsvaret gjorde at angriperen kunne utnytte hurtigheten sin og fosse fremover. Alene mot Boruc var han både kald og rolig - fintet ut polakken og satte ballen iskaldt i det åpne buret. 4-1!

Krona på verket ble satt på av Alex Lacazette, som fikk muligheten til å fastsette sluttresultatet til hele 5-1 12 minutter før full tid.

Fra drøye 20 meter klinket franskmannen til fra et frispark. Ballen gikk over muren og inn i hans nærmeste hjørne. Perfekt utført frispark av den tidligere Lyon-spissen.

Bournemouth ble derfor en lett match, og den positive opplevelsen trengs virkelig i inngangen mot Nord-London-derbyet til helgen.