• Tottenham Hotspur 1

Kane (49)
  • Arsenal 0

Arsenals horrible borteform fortsetter etter tap mot erkerivalen.

Det virret positive vibber rundt klubben etter signeringene av Aubameyang og Mhkitaryan, med en påfølgende kalasseier mot Everton sist runde.

Beina ble derimot godt plantet på jorda igjen da Arsenal reiste til Wembley for å bryne seg mot erkerival Tottenham.

De liljehvite hadde ikke tapt en kamp siden 16. desember, og hærfører Harry Kane skulle vise seg å gjøre ettermiddagen ekstra sur for de tilreisende fra den røde delen av London.

Noen minutter ut i annen omgang raget han høyest inne i feltet, etter et glimrende slått innlegg av venstreback Ben Davies. Kane stanget kontrollert inn 1-0 i duell med lagkaptein Laurent Koscielny.

Arsenal klarte aldri å svare på ledelsen, og Tottenham sikret seg et svært viktig resultat i kampen om en plass blant topp fire. For The Gunners sin del begynner det nå å se langt ut opp til de andre lagene over dem på tabellen.

Bedre blir heller ikke stemningen av at Arsenals borteform alene tilsvarer en tiendeplass. På sine 14 kamper borte fra Emirates denne sesongen har det blitt beskjedne 3 seire, 4 uavgjorte og hele 7 tap.

Skal Wenger og Co ha en reell sjanse til å klatre på tabellen, må formelen på bortebane knekkes asap...