Rodriguez (47)
  • Arsenal 0

Arsenal stanget og stanget, men dette var kvelden da ingenting ville lykkes.

Bet365 Stadium har ikke den samme fjongen over seg som Britannia Stadium, en stadion mange lag opp gjennom tiden har fryktet å komme.

Selv om Arsenal ikke hadde tapt for Stoke på de siste fem kampene dem imellom, har atmosfæren i Stoke-on-Trent siden Shawcross-Ramsey situasjonen vært svært uhyggelig når Arsenal har kommet på besøk.

Og uhyggelig skulle det bli nok en gang – denne gangen mest i disfavør Arsenal.

Den første omgangen hadde ikke noen stor underholdningsverdi for de fremmøtte, og en god redning hver for de to målvaktene var de eneste store sjansene man kunne huske fra de første 45 minuttene.

Mer minneverdig var innsatsen til dommer Andre Marriner. Ved to anledninger ropte Arsenal-spillerne på straffespark (soleklar felling i feltet og hands), men begge gangene ble spillet utrolig nok vinket videre.

En tredje straffeappell ble avvist også etter pause, til enorm frustrasjon fra de tilreisende fra London.

Istedenfor ble det jubel hos hjemmefansen da debutant Jese Rodriguez satte inn 1-0 bare noen minutter ut i den andre omgangen.

Arsenal stanget og stanget, men det nærmeste var å svare var en annullert scoring (som var marginal, kanskje til og med feil). Gjestene hadde ballen 85% av tiden i 2. omgang, men en murvegg av Stoke-spillere tettet fullstendig igjen bakover.

Til tross for åtte avslutninger på mål, ytterlige syv utenfor og enda seks flere skudd blokkerte, endte det med smått utrolige 0-1-tap for Mark Hughes menn.

Sammenlignet vi oss med kveldens serieleder Man United har begge lag nå vært involvert i to kamper med like mange mål, bare at José Mourinho har scoret åtte og sluppet inn null og niks – mens Wengers mannskap har scoret fire og sluppet inn like mange.

Gabriel Paulista ble før kampen solgt tilbake til Spania. Kanskje en forsvarsforsterkning burde ha blitt hentet inn også...?