• Östersunds FK 2

Aiesh (22)
    Sema (24)

Til tross for et skuffende tap i returoppgjøret tok The Gunners seg videre til 8-delsfinalen.

Utgangspunktet før returoppgjøret mellom Arsenal og Östersund var ganske klart for vertene på Emirates: bare man unngikk å slippe inn tre mål eller mer var de klare for neste runde i årets Europa League.

Det målet så Arsène Wenger sine utvalte til å gjøre sitt ytterste for å rote til, og innledet kampen i fryktelig stil.

Da lagene møttes i Sverige var det et naivt og nervøst mannskap som brynet seg mot London-laget, men trener Graham Potter må være i slekt med Harry – for svenskene viste en magisk forvandling når de gjestet flotte Emirates.

Etter å ha måttet stå imot et nokså hardt press fra de tilreisende fikk de til slutt lurt ballen forbi David Opsina, muligens via skotuppen til stopper Calum Chambers, midtveis i 1. omgang.

Svenskene hadde knapt nok klart å sette seg etter å ha jublet, og Arsenal-fansen etter å ha sendt noen mindre hyggelige gloser mot banen, for bare noen minutter etter åpningsmålet Ken Sema inn Östersunds andre for kvelden.

Antrukket i blått for anledningen klarte ikke hjemmelaget å true målet til Aly Keita før pause, og måtte trolig ha fått en real skjennepreike av Le Professeur.

For knappe halvannet minutt ut i andre omgang fikk Sead Kolasinac hamret inn 1-2 for The Gunners, etter en real miss av et klareringsforsøk av forsvarer Ronald Mukiibi.

Flere mål ble det ikke, men Arsenal tok seg uansett videre med 4-2 sammenlagt.

En totalt sett skuffende prestasjon mot eventyrlaget fra Sverige, men det viktigste var å ta seg videre og det var nettopp det Arsenal klarte.

Nå venter en særdeles tøff oppgave allerede på søndag, når det skal kjempes om årets aller første tittel: Ligacupen.