Özil (58)

Arsenal sikret seg et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på Emirates om en uke.

Det svenske eventyrlaget Östersunds FK tok Europa med storm i fjor høst da de på sensasjonelt vis tok seg videre fra gruppespillet i Europa League.

Da Arsenal kom på besøk ble det derimot andre boller.

Tydelig preget av manglende kampform var det ikke helt patent forsvarsspill fra svenskene i innledningen, og nesten å ha rotet det til for seg én gang tidligere raknet det i det 13. spilleminutt for vertene.

Noe svakt keeperspill fra Aly Keita gjorde at Nacho Monreal, som var på tur inne i hjemmelagets 16-meter, enkelt kunne plukke opp en løs ball og tuppet inn kampens første scoring for kvelden.

Om vertene på Jämtkraft Arena ved den første scoringen var ikke de noe mindre gavmilde drøye ti minutter senere. Etter regelrett å kaste bort ballen til Arsenal i farlig sone endte til slutt forsvarer Sotirios Papagiannopoulos å sette ballen i eget nett.

Arsenal dominerte den første omgangen og veien virket svært lang for Östersund for å i det hele tatt få med seg noe fra oppgjøret.

For Wenger og Co ble det derimot en enda hyggeligere kveld da Mesut Özil økte ledelsen til 3-0 like før timen var spilt – hans første scoring i Europa League siden 2009 (da som Werder Bremen-spiller).

Hjemmelaget kunne ha fått en trøstescoring helt på tampen da Hector Bellerin laget straffespark, men David Ospina fikk avverget et heller svakt forsøk fra Tom Pettersson.

The Gunners tar derfor med seg en meget kontrollert 3-0-seier i det første oppgjøret, og har så å si bare en sjarmøretappe igjen på Emirates om en uke.