Kampdetaljer

Et nytt bunnivå på bortebane

Av: Joakim Rødven 10.08.17
  • Newcastle United 2

    Perez (30)
    Ritchie (69)
  • Arsenal 1

    Lacazette (14)

Ingen andre lag i det engelske ligasystemet er dårligere enn Arsenal på bortebane i 2018.

Etter to flaue tap mot Man City og en bunnotering mot Brighton, begynte det endelig å snu igjen. Siden den gang stod Arsenal med syv strake kamper uten tap - og før returoppgjøret i Moskva var det også seks seire på rad.

Men så ble The Gunners på nytt sendt rett ned på jorda igjen På Tyneside.

Newcastle, som foruten å sikre videre spill i Premier League neste sesong hadde ikke spesielt å spille for denne sesongen, og allerede etter 14 spilte minutter så det ut til at Arsenal skulle gjøre slutt på en fryktelig bortestatistikk denne sesongen.

En strøken pasning fra Skhodran Mustafi fant Pierre-Emerick Aubameyang i bakrommet, og den gabonske langslagsspissen banket ballen inn i feltet - hvor hans spisskollega Alexandre Lacazette kastet seg frem og hamret inn 1-0.

Men før halvtimen var passert stod det igjen likt.

Arsenal maktet ikke å klarere et oppspill, og på bølge nummer to fikk Ayoze Perez lirke inn 1-1 i Petr Cechs korthjørne.

Halvveis i den andre omgangen skulle snuoperasjonen bli et faktum. Fremdeles uorganisert etter et innkast så havnet ballen rett i beina til Matt Ritchie, som enkelt kunne blåse ballen opp i hjørnet alene med Cech.

Hjemmelaget var nærmere 3-1 enn Arsenal var 2-2, og bare en stolpe stod i veien for at en ydmykelse skulle bli komplett.

Arsène Wenger og co måtte derfor innse at årets 11. (!!) tap ble et faktum, og at Arsenal ennå ikkje har maktet å vinne en eneste bortekamp på fem forsøk i Premier League dette kalenderåret. 

Vårt kjære Arsenal derfor er eneste laget i ligasystemet som ikke har maktet å ta poeng på fremmed gress i 2018. Til og med Watford, Grimsby og WBA har ett poeng hver...

Nå må man også passe seg i ligaen, for skulle det bli tap i Europa League er det bare to poeng ned til Burnley på 7.-plass (og dermed heller ingen Europa League neste sesong).

Newcastle United

Martin Dubravka
Jamaal Lascelles
Florian Lejeune
Paul Dummett
DeAndre Yedlin
Jonjo Shelvey
Mohamed Diame
Matt Ritchie
Kenedy
Ayoze Perez
Dwight Gayle

Arsenal

Petr Cech
Calum Chambers (Maitland-Niles 79)
Shkodran Mustafi
Rob Holding
Nacho Monreal
Mohamed Elneny
Granit Xhaka
Alex Iwobi (Nketiah 87)
Joe Willock (Welbeck 68)
Pierre-Emerick Aubameyang
Alexandre Lacazette