Giroud (85)
  • Leicester City 3

Okazaki (5)
    Vardy (29. 56)

Arsenal var innom de dype daler og høye fjell de første 90 minuttene av årets sesong.

Endelig, etter flere måneders ventetid var over, var det fredag kveld duket for seriestart i Premier League.

Da laget ble offentliggjort en time før avspark var det mange som gledet seg til å se Alexandre Lacazette få sine første minutter i ligaen. Og det skulle ikke ta lang tid før franskmannen satte seg i fokus.

På andre andre touch på ballen (det første etter å ha tatt avspark), nikket han selvsikkert inn 1-0 for Arsenal, og det til og med før det hadde gått to spilte minutter på Emirates Stadium!

Gleden ble derimot kortvarig. Iherdig innsats fra Shinji Okazaki sørget for at japaneren fikk utlignet i London. Da hadde vi ennå ikke passert fem minutter på klokken...

Arsenal ristet av seg skuffelsen og virket svært komfortable med ballen i beina. Så skjedde det som ikke skal skje. En slurvete opptreden i forsvar gjorde at Marc Albrighton fikk servere Jamie Vardy inne i feltet. Spissen var nådeløs, og satte inn 2-1.

Da virket det som at Arsène Wengers menn fikk seg en real mental knekk, og virket både usikre og ubesluttsomme i spillet sitt.

Heldigvis, like før pause, fikk Danny Welbeck pirket inn 2-2 på overtid, etter et glimrende angrepsspill av The Gunners.

Det skulle man tro ville gi Arsenal den motivasjonen de trengte for å gå ut i hundre etter pause, men i stedet var det Leicester som skulle hugge til først. På en corner fikk Jamie Vardy gå uhindret opp – 3-2 til gjestene.

Da var det bare ett mål i sikte for Leicester; stenge igjen alle sluser.

Wenger la om taktikken fra 3-4-3 til 4-2-3-1, og kastet inn både Aaron Ramsey, Olivier Giroud og Theo Walcott. Det skulle vise seg å bli en god plan.

Med en glimrende assist fra Granit Xhaka fikk Ramsey hamre inn 3-3 drøye åtte minutter før full tid, før Giroud kriget inn 4-3 like etter.

Det klarte ikke revene å svare på, og Arsenal sikret seg en hardt tilkjempet seier i seriepremieren. Det gjør godt etter noen skuffende serieåpninger de siste årene!