Kampdetaljer

  • 06.08.17 15:00
  • Wembley
  • Treningskamp (83325)

Årets første trofé i boks

Av: Jostein Solstad 10.07.17
  • Arsenal 1

    (str. 4)
    Sead Kolasinac (82)
  • Chelsea 1

    (str. 1)
    Victor Moses (47)

I en hendelsesrik kamp på Wembley, sikret Arsenal seg en god start på årets sesong.

Både Arsenal og Chelsea manglet noen store profiler i troppen i forkant av sesongens «generalprøve» i Community Shield. Oppgjøret ble blant annet frarøvet spillere som Mesut Özil, Alexis Sanchez, Eden Hazard og Tiemoue Bakayoko, selv om de fleste var til stede som tilskuere.

Arsenal har de senere årene gjort det skarpt i denne kampen, hvor det ble seier over Man City i 2014 og Chelsea sist i 2015. Og, som i FA Cup-finalen tidligere i år, skulle Arsenal ta skalpen på de blå rivalene.

Et lite skår i gleden, eller rettere sagt Per Mertesacker, på en ellers nydelig dag på Wmbley var at den høyreiste tyskeren måtte forlate banen før kampen var 30 minnuter gammel. En kraftig duell med Gary Cahill gjorde at en blodig Mertesacker måtte inn i garderoben og lappes sammen.

Og til tross for en energisk åpning på kampen, stod det målløst til pause. Arsenal var et lite hakk farligere de første 45, men hverken Alex Iwobi, Danny Welbeck eller nyinnkjøpte Alex Lacazette maktet å finne veien forbi Thibaut Courtois.

Rett etter sidebyttet fulgte Arsenal ikke helt med på et hjørnespark, og etter at ballen først ble klarert fikk Victor Moses akkurat nok tid og rom til å sette inn 1-0 på bølge nummer to. Som hans bibelske navnebror delte han Arsenals midtforsvar i to og smatt seg gjennom. Alene med Petr Cech gjorde han ingen feil.

Det så lenge ut til at dette skulle bli den første og siste scoring i kampen, men så snudde det plutselig veldig fort på Tottenhams midlertidige hjemmebane.

En uvøren takling av Pedro satte sine spor på ankelen til Mohamed Elneny, og dommer Robert Madley gav spanjolen direkte rødt for forseelsen. På det påfølgende frisparket stupte innbyter Sead Kolasinac frem og stanget inn 1-1 for The Gunners.

Med 11 mot 10 spillere i drøyt ti minutter klarte Arsène Wengers menn dessverre ikke å utnytte overtallet, og det hele skulle avgjøres på straffespark.

Fra og med denne sesongen har FA bestemt at det i både liga- og FA-cupen denne sesongen skal praktiseres ABBA-skyting, altså at lag A skyter først, så lag B to ganger, så lag A to ganger igjen. Dette ble testet ut for første gang på Wembley når tilleggstiden var ute.

Chelsea-kaptein Cahill var sikker fra krittmerket som førstemann, men Theo Walcott og Nacho Monreal fulgte opp med hver sin straffescoring.

Så var en noe overraskende Courtois satt opp som Chelseas andreskytter, og belgieren blåste ballen langt over mål. Heller ikke nysigneringen Alvaro Morata klarte å sette ballen i mål. 

Når da også Alex Oxlade-Chamberlain og Olivier Giroud satte sine straffer sikkert i mål, var det 4-1 og full overkjøring fra de røde og hvite. 

Denne gangen tillot Arsenal-spillerne seg å juble - og løfte trofeet - og kan dermed konstatere at årets første offisielle trofé er i boks. 

Og ikke minst så har Arsenal nå allere vunnet to pokaler på Tottenhams hjemmebane før de hat fått spille en eneste kamp :-)

Arsenal

Petr Cech
Rob Holding
Per Mertesacker (Kolasinac 32)
Nacho Monreal
Hector Bellerin
Mohamed Elneny
Granit Xhaka
Alex Oxlade-Chamberlain
Alex Iwobi (Walcott 67)
Danny Welbeck (Reiss Nelson 85)
Alexandre Lacazette (Giroud 67)

Chelsea

Thibaut Courtois
Cesar Azpilicueta
David Luiz
Gary Cahill
Marcos Alonso
Victor Moses
Cesc Fabregas
N'Golo Kanté
Willian
Pedro Rodriguez
Michy Batshuayi