Bellerin (90+2)
  • Chelsea 2

Hazard (66)
    Alonso (84)

Det haglet med sjanser begge veier, men både de røde og blå måtte nøye seg med et poeng hver.

Det blir som regel mye å henge fingrene i – både for dommere, spillere og tilskuere – når Arsenal og Chelsea møtes.

To lag som virkelig hater hverandre, i alle fall fra tribunen. Det betyr dramatikk. Og dramatikk ble det også på Emirates i den 22. serierunden.

Gjestene var først ute til å tvinge frem en målsjanse i Nord-London, etter at en fullstendig svikt i Arsenals bakre rekke sørget for at Alvaro Morata fikk forsere rett mot målet til Petr Cech. Heldigvis misset spanjolen fullstendig og ballen gikk til side for mål.

Ikke lenge etterpå var det bare marginer om å gjøre at Arsenal skulle ta ledelsen, men en feberredning av Thibaut Courtois (og god hjelp fra begge de to sidestolpene) sørget for at det fortsatt stod målløst til pause.

Det var helt klart keepernes aften på Emirates denne kvelden, og både målvakter var lenge i det umulig hjørnet.

Over i andre omgang skulle derimot det første målet komme. Og det var en sann nytelse.

I det 63. spilleminuttet landet ballen i føttene til evig trofaste Jack Wilshere. Arsenal-gutten klinket til mot nærmeste og via stolpen smatt ballen inn forbi Courois.

Man kunne tydelig se at dette var et scoring som betød enormt mye. Mye for Arsenal. Mye for Wenger. Mye for fansen. Men mest av alt; mye for Super Jack. En spiller som på dette tidspunktet i fjor var på utlån i Bournemouth i fjor. Som nå ha spilt fast i skadefraværet til Aaron Ramsey.

Wilshere hadde fortjent å bli matchvinner denne kampen, men slik ble det ikke.

Som mot WBA skulle et straffespark kort tid etter åpningsmålet sende oss tilbake til status quo. Tre minutter etter 1-0 ble Hector Bellerin i overkant uforsiktig i eget målfelt og sparket ned Eden Hazard.

Fra krittmerket var belgieren nådeløs; 1-1.

Det tikket sakte men sikkert mot 1-1, men i det 84. spilleminuttet overrasket Marcos Alonso alle da han smatt seg gjennom Arsenals midtforsvar og banket inn 2-1 etter et innlegg fra backkollega Davide Zappacosta.

En helomvending i følelsesregisteret. Siste ordet var heldigvis ikke sagt ennå.

Bellerin var ivrig etter å rette opp sin egen feil. Fra like innenfor 16-meterstreken klinket spanjolen inn 2-2 to minutter inn overtiden, og sørget i samme handling med at Arsenal i det minste fikk med seg et poeng fra London-derbyet.

Kampens opptur: Uten tvil Jacks scoring.

Kampen nedtur: At vi nok en gang slipper inn et mål rett etter å ha scoret selv.

Kampen lærdom: Alt man trenger å gjøre for å gjøre Alexis glad, er å bare gi ham en varm klem.