• Atletico Madrid 1

Costa (45)
  • Arsenal 0

Arsène Wenger fikk ikke den avsendingen mange hadde håpet.

En bitter utligning på Emirates gjorde at Arsenal måtte opp og frem for å score på Jan Oblak om de skulle ta seg videre til finalen i årets Europa League.

Det var selvsagt en tøff oppgave, ettersom Atletico Madrid ikke har sluppet inn mål på hjemmebane siden 20. januar (11 kamper siden).

Og det skulle også vise seg å bli en utfordring som Arsenals spillere ikke maktet å håndtere. Det ble nok enda vanskeligere for The Gunners etter at kaptein Laurent Koscielny måtte bæres av banen med en skade allerede etter 12 minutter.

Hjemmelaget hadde flere store sjanser til å ta ledelsen, men avslutningene fra vertene gikk heldigvis utenfor stolpene til David Ospina.

Idet kampen sakte, men sikkert, tikket inn mot pause utnyttet Diego Costa et smutthull i Arsenals forsvar og plasserte inn 1-0 for hjemmelaget.

For Arsenals del forandret ikke det kampen; de måtte fremdeles opp og score et mål.

Det målet kom dessverre aldri, og selv om de tilreisende fra London flere ganger kom seg rundt på sidene var kvaliteten på innleggene altfor laber og sjansene rant ut i sanden.

Bare én avslutning PÅ mål sier sitt om hvor mye Arsène Wengers mannskap maktet å produsere i den kanskje viktigste kampen denne sesongen.

Det betyr at det siste lille håpet Arsenal hadde om å ta seg til Champions League neste sesong - gjennom seier i Europa League - ble knust i Madrid.

En trist avslutning på Arsènes tid som manager i Arsenal, som virkelig hadde fortjent en triumf i Europa. I stedet blir det nå en fullt fokus på å sikre 6.-plassen i serien foran Burnley som ligger tre poeng bak.

Det er tre kamper igjen å spille av en heller begredelig sesong. La oss gi alt vi har i støtte i de tre kampene. For Wenger. For spillerne. For klubben. For Arsenal.