Iwobi (71
    81)
    Akpom (89)

Etter en målfattig førsteomgang løsnet det fullstendig etter pausen på Viking stadion.

Kvelden kunne ha åpnet med en scoring allerede etter tre og et halv minutt, men det ville ikke Iven Austbø noe av. Arsenal fikk straffespark da Mathieu Debuchy ble felt i straffefeltet, og dommeren pekte på straffemerket.

Den tok kaptein Santi Cazorla, men Austbø vartet opp med en solid redning og slo ballen unna.

Scoringer skulle det derimot bli.

Halvtimen senere ble et hjørnespark stanget kontant mot mål av Mohamed Elneny, og like før ballen gikk over målstreken tuppet Joel Campbell inn 1-0 for gjestene fra London.

Cazorla skulle også få sin revansje fra straffemissen. Fem minutter ut i den andre omgangen gjorde spanjolen alt selv og banket ballen i mål fra drøyt 20 meters hold.

Og da raknet det fullstendig for Viking. Under tre minutter senere la Theo Walcott på til 3-0 med en god avslutning, før Arsenal-supporter Michael Haukås var uheldig og brystet inn 4-0 forbi sin egen målvakt.

Allerede før timen var spilt økte Arsenal ydmykelsen til 5-0, etter at Joel Campbell tok med seg ballen inn i feltet og hamret inn kampens femte scoring via tverrliggeren.

I pausen gjorde Arsène Wenger flere bytter, deriblant fjorårets sensasjon Alex Iwobi. Den engelsk-nigerianske spilleren bruke ikke lang tid på å markere seg, og etter drøye 25 minutter ut i annen omgang avsluttet angriperen et praktangrep av Arsenal.

Iwobi fikk ballen av kaptein Cazorla, og satte ballen sikkert i det lengste hjørnet fra skrått hold ute på venstresiden.

Ti minutter senere gjorde samme mann det igjen. En glimrende stikker av Jeff Raine-Adelaide ble omgjort til en nydelig scoring av engelsk-nigerianeren, som klinket inn sitt andre mål for kvelden via stolpen.

Arsenals store formspiller i sesongoppkjøringen, Chuba Akpom, stod med to mål på to kamper før turen til Stavanger. Den statistikken ønsket han å beholde, for etter å ha vært på banen i drøye 18 minutter snappet spissen opp en retur etter et langskudd fra Hector Bellerin, og den unge engelskmannen nettet Arsenals 8. mål for anledningen.

Det var definitivt et hyggelig skue for de fremmøtte Arsenal-tilhengerene på stadion, og flere spillere fikk vise seg bra frem. Da blir det en kort pause for Arsenal før de avslutter sin Skandinavia-turne mot selveste Manchester City i Sverige på søndag.

Så er det Liverpool på Emirates om en uke. Sesongstart er like rundt hjørnet!