Crouch (67)
  • Arsenal 4

Giroud (42
    79) Özil (55) Alexis (76)

Det så skummelt ut på 1-2, men anført av Alexis Sanchez så greide Arsenal å sikre tre uhyre viktige poeng.

Utgangspunktet var enkelt før kampen. Arsenal måtte vinne for å holde liv i drømmen om topp 4.

Wenger fortsatte med 3 bak denne kampen, og gledelig var det at både Kosicelny og Mustafi var i startoppstillingen.

Arsenal tok tidlig tak i kampen, og angrep særlig mye på Stoke sin høyre side. Monreal var nære ved flere anledninger å sende de røde fra Nord-London i ledelsen. Scoringene lot vente på seg, helt til 3 minutter før pause.

Xhaka rullet opp i mellomrommet fint til Coquelin som sendte Bellerin gjennom. Spanjolen tok et touch fremover i banen, og trillet ballen til Giroud som enkelt kunne sette inn 1-0 til gjestene. Lagene gikk til pause på denne stillingen.

Verdensklasse prestasjon, og pinlig redusering fra Crouch

Arsenal tok også kommandoen i andre omgang. Etter 55 minutter så kombinerer Özil og Alexis, før sistnevnte sender tyskeren vakkert gjennom alene med Butland. Özil tar et touch, og chipper rolig inn 2-0. En scoring i ypperste verdensklasse, av to klassespillere.

Men det skulle bli spenning i kampen likevel. Et innlegg fra Arnautovic fant innbytter Crouch som så ut til å ha stanget inn reduseringen. En redusering ble det, men Crouch scoret med hånden. Pinlig av den tidligere Liverpool-spilleren, og dette ga Stoke ny tro på poeng.

Den troen drepte Alexis Sanchez raskt. Chileneren signaliserte til benken at han ville bytte, og skulle etter planen taes ut ved første anledning. Før ballen kom ut av spill fikk chileneren ballen rett utenfor 16-meteren, satte fart inn, før han dunket ballen lavt i lengste hjørnet.

Olivier Giroud fastsatte sluttresultatet til 4-1 drøye ti minutter før slutt. Özil som hadde en fenomenal kamp sendte Ramsey gjennom. Waliseren la inn til Olivier Giroud som dunket inn sitt andre for dagen.

Flere scoringer ble det ikke, og Arsenal tok en sterk og ikke minst viktig borteseier. Alexis og Özil spilte i likhet med resten av laget en stor kamp. De to viktigste signeringene Arsenal kan gjøre i sommer har ingenting med Wenger, eller Mbappé å gjøre mener jeg. Det viktigste er å beholde Özil og Alexis.

Vi er nå kun ett poeng bak Liverpool, med like mange kamper spilt. Forhåpentligvis kan vi få litt hjelp av West Ham i morgen.