Kampdetaljer

Holder tritt med topp fire-lagene

Av: Jostein Solstad 10.05.17
  • Southampton 0


  • Arsenal 2

    Sánchez (60)
    Giroud (83)

Southampton har vært et lag Arsenal har slitt mot, men hengekampen onsdag kveld ble vunnet oppskriftsmessig.

Det tok derimot lang tid før det skulle løsne. Borteformen til The Gunners denne sesongen har vært grusom, og det har blitt med beskjedne åtte seire på 18 bortekamper denne sesongen.

Og etter de første 45 minuttene så det ikke spesielt imponerende ut fra Arsène Wengers menn, som tross alt jager en plass blant topp fire.

Men – like før kampuret passerte timen spilt – skulle Alexis Sanchez varte opp med litt magi. En utsøkt pasning fra Mesut Özil gjorde at chileneren fikk rettvendt seg mot Sotons mål. Etter å ha sendt to forsvarsspillere ut på sykletur fikk Arsenal-stjernen en enkel jobb med å overliste Fraser Forster i hjemmelagets bur.

Da fikk de den selvtilliten de trengte for å ro kampen i land. Etter bare noen minutter på banen feide Olivier Giroud all tvil til side, da franskmannen fikk seg en fortjent scoring – etter å ha blitt vraket til fordel for Danny Welbeck de siste kampene.

En viktig hengekamp å vinne, som nå gjør at vi krymper inn forspranget til Liverpool og Man City på henholdsvis tredje- og fjerdeplass. Det er likevel fremdeles ikke i våre hender, og er avhengige av at de to nevnte lagene avgir poeng i de siste kampene sine (Liverpool har to, mens Man City har tre kamper igjen).

Tiden begynner å renne ut, og det er viktig for Arsène Wengers menn nå å bare fokusere på å gjøre oppgavene sine, og så får det som skjer på andre arenaer være en bonus dersom det skulle gå Arsenals vei.

Håper lever til siste slutt!

Southampton

Fraser Forster
Cédric Soares
Jack Stephens
Maya Yoshida
Ryan Bertrand
Steven Davis
Oriol Romeu
James Ward-Prowse
Dusan Tadic
Nathan Redmond
Manolo Gabbiadini

Arsenal

Petr Cech
Rob Holding
Shkodran Mustafi
Nacho Monreal
Alex Oxlade-Chamberlain (Bellerin 37)
Aaron Ramsey
Granit Xhaka
Kieran Gibbs
Mesut Özil (Coquelin 89)
Alexis Sánchez
Danny Welbeck (Giroud 81)