Bellerin (8)
  • Everton 1

Lukaku (58)

Til tross for at Arsenal gjorde jobben i siste serierunde, blir det ingen Champions League-fotball kommende sesong.

Det eneste målet til Arsène Wenger og co var å sikre at de gjorde jobben selv på Emirates. For uansett hvordan det endte i London, var de avhengige av at Liverpool selv mistet poeng mot Middlesbrough.

Det startet derimot glitrende for The Gunners. Bare 7-8 minutter ut i omgangen bommet Danny Welbeck smått utrolig på åpent mål, men på returen kom en årvåken Hector Bellerin og satte inn 1-0.

Noen minutter senere kastet Laurent Koscielny seg inn i en håpløs takling på Enner Valencia, og dommer Michael Oliver så ingen andre utveier enn å gi franskmannen et direkte rødt kort.

Da ble det litt kaos i omstillingsfasen, men like før halvtimen spilte førte en litt pussig situasjon til at Welbeck kunne rette opp feilen sin tidligere i kampen. Spissen fikk forbausende mye tid og rom inne i Evertons målgård, og serverte ballen til kollega Alexis Sanchez som doblet ledelsen.

En solid Petr Cech sørget for å holde buret rent før pause, og mens Arsenal holdt unna i 1. omgang maktet Middlesbrough akkurat ikke å gjøre det samme. Like før pause dundret Georginio Wijnaldum inn ledermålet på Anfield. På det tidspunktet ble Arsenal dyttet ned på 5.-plass igjen.

Og på femteplass skulle Arsenal forbli. Liverpool fortsatte å få ballen forbi en stakkars Brad Guzan i Boro-målet, og ga seg ikke før stillingen ble 3-0. Vondt ble verre da Gabriel måtte forlate banen etter det som så ut som eg vond vridning, og inn kom klubbkaptein Per Mertesacker til sine første minutter denne sesongen.

Samtidig som Liverpool gjorde som de ville i Merseyside, var Rob Holding uheldig og laget straffespark da han bommet med en heading og ballen spratt opp i hånden. Fra 11-metersmerket var Romelu Lukaku nådeløs og satte inn 1-2.

På dette tidspunktet hadde Arsenal overhode ingenting å spille for, noe Wenger demonstrerte ved å bytte ut en småskadet Sanchez for å spare ham til FA Cup-finalen neste helg. Aaron Ramsey punkterte kampen med en utsøkt scoring på overtid, men vi må derfor bare konstatere; sesongen 2016/17 blir den første sesongen under Arsene Wenger at Arsenal havner utenfor topp fire – en vanvittig statistikk som dessverre kom til en ende i år. Det kommer nok til å ta litt tid før dette faktisk synker inn, men det blir altså Europa League på Arsenal kommende sesong...

Nå handler det bare om å avslutte sesongen med en opptur ved å slå ligamester Chelsea i FA-cupen.