• Arsenal 1

Walcott (19)
  • Bayern Munich 5

Lewandowski (54) Robben (65) Costa (78) Vidal (80' 85)

Det så «lyst» ut til pause, men så klappet Arsenal fullstendig sønder og sammen i andre omgang.

De siste årene har Arsenal slitt med å virkelig gjøre seg gjeldende i de store kampene i Champions League, og de røde kanonene har gått på noen saftige smeller rundt om i Europa (les: hovedsaklig i Barcelona og München).

Oppildnet av frontfigur Alexis Sanchez var det en klar ambisjon fra Arsenals side å gjøre absolutt alt for kneppe inn på ledelsen – og i beste fall gå ut av mesterligaen med flagget til topps.

Og det så lyst ut tidlig i den første omgangen.

Theo Walcott utnyttet en uvanlig svakhet hos Manuel Neuer, og hamret inn 1-0 på Emirates i den tyske sisteskansens nærmeste hjørne. Det blåste et ørlite håp i Arsenals sjanser for avansement. Dessverre kom aldri mål nummer to.

I stedet utlignet den tyske stormakten på overveldende vis. Drøye ti minutter ut i den andre omgangen gikk Robert Lewandowski over ende inne i Arsenals 16-meter, og etter litt om og men fikk også Laurent Koscielny (som laget straffesparket) rødt kort. Den polske spissen satte straffesparket sikkert fra krittmerket.

Da startet en tung, tung kveld for Arsène Wenger og co.

Etter halvspilt annen omgang økte Arjen Robben den allerede store sammenlagtledelsen etter et svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Da sloknet alt av krutt i Arsenal-leiren, og i løpet av syv minutter kom både én, to og tre nye baklengsmål. Bayern cruiser derfor videre med smått utrolige 10-2 over to kamper.

Direkte pinlig, ydmykende og vanvittig provoserende. Med lite annet enn heder og ære å spille for var det absolutt ingen verdens ting positivt å ta med seg fra kveldens oppgjer. Det svir om dagen. Selvtilliten i gruppen virker å være på bånn, og noe må gjøres. Lincoln venter på Emirates igjen om noen få dager. FA-cupen er siste håp på en noen lunde positiv opplevelse denne sesongen.