Knallstart på sesongen

Av: Joakim Rødven 18.09.22

Arsenals damelag fikk en forrykende start på årets sesong hjemme mot Brighton.

Sesongstarten ble flyttet én uke som en følge av Dronning Elizabeths dødsfall. Den ekstra uken kan ha gitt Arsenal en særdeles god treningsuke, for Brighton fikk virkelig kjørt seg på Meadow Park.

Allerede etter seks minutter fikk gjestenes Emma Kullberg et direkte rødt kort etter å ha stoppet Stina Blackstenius som kom alene mot keeper.

Det skulle derfor bli nesten en hel kamp med 10 mot elleve, og etter flere store sjanser skulle det omsider sitte for Arsenal i det 27. spilleminuttet.

Catilin Foord fikk spilt inn til kaptein Kim Little etter å ha herjet ute på venstresiden. Little tråklet seg gjennom og satte ballen kontant i mål.

Det ble den eneste scoringen før pause, men Arsenals kanoner hadde mer krutt igjen å bruke etter hvilen.

Drøye fem minutter etter sidebyttet sørget Blackstenius for at ledelsen ble doblet da hun banket ballen hardt opp å hjørnet fra skrå vinkel.

Og raknet det fullstendig i Brighton-leieren.

Beth Mead ville også være med på scoringsfesten, og etter å ha kombinert fint med Vivianne Miedema fikk hun en enkel jobb med å plassere inn 1-0 fra rundt 11 meters hold.

Kampens siste scoring ble nok en gang signert av Mead, som med en elegant nærteknikk fintet bort Brighton-forsvaret og hamret inn 4-0 for The Gunners.

Dermed fire mål og tre poeng i sesongens første kamp.