Ødegaard: - Ikke på det nivået vi skal være

Av: Joakim Rødven 14.10.22

Det ble seier til slutt, men resultatet var bedre enn prestasjonene.

Som ventet ble det en tøff affære på Aspmyra da Arsenal kom på besøk.

I store deler av kampen hadde Bodø/Glimt initiativet på eget (kunst)gress, men en scoring av Bukayo Saka berget tre poeng for Arsenal og Martin Ødegaard. 

Arsenal-kapteinen tror ikke det var undervurdering som gjorde at kampen ble så jevn som den ble.

- Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot, vi må gjøre det samme uansett hvem vi møter. Alle kjenner til spillestilen og prinsippene vi står for, forteller 23-åringen i mixed zone etter kampen.

Midtbanespilleren sier det er et høgt trykk og et hektisk kampprogram for tiden, og at det nå handler om å restituere så raskt som mulig mellom slagene.

UNDER PARI

Ødegaard mener Arsenal var godt forberedt på hva de møtte, selv om de tapte sjansestatistikken klart mot Eliteserie-laget.

- Jeg var ikke så overraska. Vi visste hva som kom og vi visste at at de er gode - spesielt på hjemmebane. De har skapt trøbbel for mange gode lag. Vi var forberedt på det, men vi gjorde det litt enkelt for de i perioder, sier Arsenal-kapteinen, og legger til: 

- Vi er ikke på det nivået vi skal være. Både med og uten ball gjør vi ting vi vanligvis ikke skal gjøre. Vi var ikke helt på topp og da blir det selvsagt litt enklere for dem.

KUNSTGRESSPROBLEMATIKK

Det hører sjeldenhetene til å spille på kunstgress om man spiller i de store ligaene i Europa. Ødegaard er nok én av få spillere som har mye erfaring med slikt underlag.

- Det begynner å bli noen å siden sist jeg også spilte på kunstgress. Nå som kampen er ferdig går det vel an å si noe om det, det er et annet spill og et annet tempo. Timingen når man skal gå inn i press, start, stopp og alt det der. Det er annerledes, det er klart.

Men på spørsmål om det var underlaget som spilte en vesentlig rolle i om resultatet ble jevnere enn på Emirates er ikke Arsenal-spilleren like sikker på.

- Det er vanskelig å si hvorfor. De gjør det vanskelig for oss også, de er gode med ball og frispiller godt bakfra. Så er det selvsagt annerledes med kunstgress. Det blir en litt annen timing og en annen fart som er uvant. Men slik er det bare.

Bodø/Glimt 0


Arsenal 1

Saka (24)