Wilshere legger opp - blir akademitrener

Av: Joakim Rødven 08.07.22

En gang så talentfulle Jack Wilshere legger fotballskoa på hylla, i alle fall som spiller.

Det bekrefter Wilshere selv på sin egen Twitter-profil. 30-åringen har de siste årene hatt en nedadgående kurve i karrieren, mye på grunn av kontinuerlige skadeopphold.

Etter å ha kommet til Arsenal i en alder av syv år, har den hardtarbeidende midtbanespilleren representert klubben i hans hjerte nesten 200 ganger over en tiårsperiode. 

Skader og mindre spilletid gjorde at han dro på utlån til Bourmeouth i 2016/17-sesongen, før han omsider forlot klubben til fordel for London-klubben West Ham sommeren 2018.

I West Ham ble det ikke noen umiddelbar bedring og gikk deretter videre til Bournemouth for et nytt opphold i løpet av januarvinduet 2021 - en korttidskontrakt som varte ut sesongen. 

Den påfølgende sommeren ble engelskmannen sluppet fra klubben og trente med Arsenal utover høsten frem til han signerte en korttidskontrakt med AGF i Danmark.

Kontrakten ble 6. juni i år avsluttet og Danmark-eventyret tok slutt etter 14 kamper og to målgivende for Super Jack.

En måned senere ble det altså klart at fotballkarrieren stoppet der for Wilshere. Ifølge The Athletic skal Wilshere fortsette sin karriere som trenere hos Arsenal U18. 

Kanskje er Wilshere en fremtidig erstatter den dagen Mikel Arteta eventuelt skulle gå av? Uansett ønsker vi Wilshere lykke til med videre karriere innen fotballen.