Tomålsseier mot Orlando City

Av: Joakim Rødven 21.07.22

Sesongoppkjøringen fortsatte i Orlando, til tross for ufyselig stormvær i Florida.

Forberedelsene til den kommende sesongen fortsatte natt til torsdag da Arsenal hadde reist 150 mil sørover fra Baltimore til Orlando.

Orlando City ligger for tiden på en 5. plass i MLS' Eastern Conference og kjemper om en plass i playoff-sesongen til høsten, men mot Arsenal ble de ingen match.

Før fem minutter var spilt kombinerte Gabriel Martinelli og Sambi Lokonga fint inne i Orlando sin 16-meter. Med litt tur skiftet et skudd fra førstnevnte retning via en Orlando-rygg og satte keeper Pedro Gallese helt ut av spill.

1-0 til gjestene fra Nord-London tidlig i kampen, som for øvrig hadde blitt utsatt en liten stund på grunn av dårlig vær.

Midtveis i den 1. omgangen kunne Orlando ha straffet Arsenal knallhardt da en gjennombruddspasning skar gjennom hele forsvaret til Arsenal.

Alene med Aaron Ramsdale klarte derimot angriper Benji Michel ikke å lure ballen forbi vår sisteskanse.

Englands landslagskeeper ble derimot slått noen minutter senere, da en ny langpasning ble for vanskelig å handtere for Nuno Tavares. Facundo Torres klarte å holde den portugisiske forsvareren unna og banket inn utligningen fra rundt 20 meters hold.

I pausen satte Mikel Arteta inn Gabriel Jesus, som har vært i fyr og flammer etter overgangen fra Manchester City. Det skulle vise seg å være et lurt valg.

Tidlig i den 2. omgangen var brasilianeren nære å lirke inn 2-1 for The Gunners, men vinkelen ble for skrå for angriperen.

Men så skulle Arsenals nummer 9 virkelig begynne å skape problemer for vertenes forsvar.

Først ble han dyttet over ende inne i Orlando sin målgård, men etter litt knuffing ble det omsider blåst offside i forkant av hendelsen.

Noen minutter senere ble Jesus nok en gang dyttet i feltet, men denne gangen snappet Eddie Nketiah opp andreballen og satte kontant inn 2-1 for Arsenal – ikledd sine mørkeblå bortedrakter.

Ti minutter før fulltid trillet Arsenal fint ballen rundt Orlandos 16-meter, før Bukayo Saka fikk ballen ute på høyresiden. Saka spilte en perfekt ball inn til Reiss Nelson, som på halvvolley forlenget ballen videre inn i det lengste hjørnet. Flott scoring av Arsenal!

På overtid kunne Nelson ha skrudd inn et nydelig frispark for å gjøre 4-1, men keeperen stoppet avslutningen med en kvalifisert redning.

Det stoppet derfor på 3-1 og en ny seier for Arsenal i sesongoppkjøringen.

Nå venter derimot en ny, god utfordring når vi møter Chelsea natt til søndag, også det i Orlando.