Arsenal-toget ruller videre

Av: Joakim Rødven 31.08.22

Fem av fem kamper har endt med seier så langt i årets sesong.

Bare noen dager etter at Arsenal kranglet til seg seieren mot Fulham på Emirates var det duket for nok en kamp i vår egen storstua.

Denne gangen var det Aston Villa, med tidligere Arsenal-keeper Emi Martinez mellom stolpene, som skulle forsøke å stoppe Arsenals rekke med seire.

The Gunners hadde noen gode sjanser til å ta ledelsen innledningsvis i kampen, men dessverre manglet den siste finpussen på avslutningene som fikk ballen over målstreken.

Martinez gjorde også sakene sin eksemplarisk i Villa-buret, men – heldigvis for oss med Arsenal-øyne – skulle det ikke vare hele kampen.

Omtrentlig 30 minutter spilt i Nord-London skulle det omsider lykkes for vertene etter at nevnte Martinez glapp en avslutning som gikk rett på argentineren fra skrått hold.

På returen ventet en årvåken Gabriel Jesus som ikke nølte et eneste sekund. Pang i nettet og 1-0 for Arsenal.

Ingen av lagene klarte å endre på resultatet på pause, men etter sidebyttet hadde Villa-keeperen lyst å rette opp sin egen feil.

Drøye ti minutter ut i 2. omgang skrudde Martin Ødegaard et godt slått frispark som hadde god retning inn mot bakerste hjørne. Martinez lå strekt i luften så lang han var og bokset ballen kontrollert ut av farlig sone.

Med litt over et kvarter igjen å spille satte Douglas Luiz en støkk i samtlige 60012 fremmøtte på Emirates stadium da han skrudde et hjørnespark rett i mål.

Aaron Ramsdale prøvde så desperat han kunne å argumentere for at han ble hindret i å komme opp i duellen for å få klarert ballen, men dommer Robert Jones var ikke interessert i å høre på bønnen fra Arsenal-keeperen.

Det skulle derimot bare sette mer tennvæske på bålet, for Arsenal-kanonene hadde mer krutt å fyre av.

Så å så rett etter utligningen gikk Arsenal rett opp i angrep. Bukayo Saka fikk god plass til å spille ballen inn til angrepskollega Gabriel Martinelli, som var helt umarkert på bakerste stolpe.

Brasilianeren klarte å overliste Martinez som sprellet som en fisk i nettmaskene, men argentineren klarte ikke å holde ballen ute.

Da kunne Arsenal dra i land sin femte seier på rad denne sesongen.

Arsenal er derfor ubeseiret idet de går inn mot toppkampen mot Manchester United på Old Trafford til helgen.